Diagnosticarea bateriei

Bateria autovehiculului dumneavoastra este inima sistemului electric al acestuia. Aceasta furnizeaza energia de care masina dumneavoastra are nevoie pentru a porni si a face sa functioneze toate componentele sale electrice. Dar bateriile nu dureaza la nesfarsit. In timp, acestea se pot uza, oxida si se pot defecta. De aceea, este important sa va diagnosticati periodic bateria.

Haideti sa intelegem principiul de functionare a unei baterii, da?

O baterie este un dispozitiv care stocheaza electricitatea eliberata de alternator din excesul de putere al motorului. Aceasta este formata din una sau mai multe celule electrochimice care functioneaza pe principiul conversiei elementelor chimice. Scopul bateriei este de a furniza energie tuturor sistemelor electrice ale masinii dumneavoastra atunci cand motorul nu functioneaza.

Cum va puteti da seama daca masina dumneavoastra are nevoie de un diagnostic al bateriei?

Exista o serie de motive pentru care ar trebui sa va diagnosticati bateria in mod regulat. Unele dintre cele mai frecvente semne ale unei baterii defecte includ:

  • Lumina indicatoare a bateriei de pe panoul de bord este aprinsa.
  • Masina porneste cu dificultate sau nu porneste deloc.
  • Dispozitivele electrice nu functioneaza corect.
  • Se scurge lichid din baterie.

In plus fata de simptomele enumerate mai sus, exista mai multi factori de risc care pot duce la defectiuni ale bateriei. Acestia includ:

  • Mersul in gol prelungit al masinii. Oricat de mult nu v-ar placea, exista intotdeauna umiditate in aer care poate oxida autoturismul.
  • Vechimea bateriei. In timp, bateriile au tendinta de a-si pierde nu numai incarcatura, ci si capacitatea. Dupa o anumita perioada de timp, sistemul de compensare a capacitatii inceteaza sa mai functioneze, iar sistemele electrice ale masinii dumneavoastra vor fi lipsite de tensiune.
  • Clima in care este folosita masina. Umiditatea crescuta si precipitatiile duc la coroziunea terminalelor.
  • Sistemul electric al masinii. Scurtcircuitele din sistemele electrice ale masinii dumneavoastra pot uza bateria.

Daca va confruntati cu oricare dintre aceste simptome, este important sa va diagnosticati bateria cat mai repede posibil. O baterie defecta poate provoca daune sistemului electric al masinii dumneavoastra si aparatelor.

In cazul masinilor electrice - bateria este, in esenta, un rezervor de benzina. Prin urmare, diagnosticarea regulata a bateriei masinii electrice este o necesitate daca nu doriti sa stationati intr-un loc oarecare.

De ce ar trebui sa va diagnosticati airbagurile la Anvelopele Car Service?

Diagnosticarea bateriei este o parte importanta a intretinerii sistemului electric al vehiculului dumneavoastra. 

Daca aveti orice ingrijorare cu privire la starea bateriei dumneavoastra, este important sa o faceti sa fie diagnosticata de un mecanic calificat.

La Service Auto Anvelopele, veti gasi profesionisti gata sa diagnosticheze bateria masinii dvs. la un pret redus! Iar daca esti fericitul posesor al unei masini electrice, nu avem nicio problema in a diagnostica bateria unei masini electrice! 

Pentru a face o programare pentru diagnosticarea bateriei, contactati-ne la +373 60 336 236 si faceti o programare la o ora convenabila pentru dumneavoastra. De asemenea, puteti vizita service-ul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Diagnosticarea bateriei 1Diagnosticarea bateriei 2Diagnosticarea bateriei 3Diagnosticarea bateriei 4Diagnosticarea bateriei 5Diagnosticarea bateriei 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png