Repararea demarorului automobilului

Pret: din 500 lei

In ciuda importantei sale, starterul este una dintre partile mai putin cunoscute in randul proprietarilor de vehicule. Practic, aceasta este componenta responsabila cu pornirea vehiculului, servind drept ajutor electric si impulsionand primele rotatii ale motorului masinii. Cu toate acestea, este de remarcat faptul ca demarorul este o parte electrica si, prin urmare, difera de alte componente mecanice.

Aflati cum functioneaza un starter

Starterul unei masini este situat in interiorul cutiei de viteze, intre motor si volan. Cand rotiti cheia in contact, acest motor porneste, creand un mic camp magnetic. Acest lucru face ca componentele sa inceapa sa se roteasca si transmite acel viraj catre angrenajele motorului si, astfel, porneste. Dupa ce bujia provoaca prima scanteie in injectia de combustibil, demarorul se opreste si lasa motorul principal sa continue sa functioneze singur.

Repararea starterului

Care sunt principalele probleme care duc la repararea starterului?

Mai jos va prezentam 3 dintre cele mai frecvente probleme pe care nu trebuie sa le lasati neobservate dar sa mergeti la auto service Chisinau Botanica, Anvelopele.md:

  • Zgomot la incercarea de a porni motorul masinii: poate indica o problema intre motorul insusi si transmisia vehiculului.
  • Demarorul functioneaza dar masina nu porneste: indica o problema la legatura dintre demarator si volantul masinii, in acest caz este necesara verificarea angrenajelor de legatura.
  • Demarorul nu functioneaza: in acest caz, problema poate fi cauzata de o lipsa de energie provenita de la baterie, se recomanda sa verificati bateria in sine si sa verificati conexiunile demarorului.

Cum sa impiedicati demarorul sa va dezamageasca?

Utilizarea corecta a motorului de pornire previne stricarea acestuia si, de asemenea, ii prelungeste durata de viata utila. Prin urmare, luati cateva masuri de precautie esentiale daca nu doriti sa ajungeti la etapa de reparatie demaror. Nu rotiti niciodata cheia in contact dupa ce masina este deja in functiune. Aceasta practica face ca pinionul sa incerce sa se potriveasca din nou in cremaliera, care este deja in miscare. Ca urmare, uzam si chiar deterioram piesa. Un alt risc este ca poate genera impacturi asupra carcasei sale si poate afecta si alte componente ale motorului.

Incercarea de a porni motorul mai mult de 10 secunde sau a face mai multe incercari la rand este, de asemenea, foarte daunatoare pentru motor. Daca se intampla acest lucru, asteptati aproximativ doua minute intre rotiri ale cheii. Stresul continuu poate supraincalzi piesele si poate arde componentele electrice.

In concluzie, daca aveti nevoie de repararea starterului in Chisinau apelati cu incredere la Anvelopele.md. In plus, reparatie demaror auto este o procedura mai rapida de efectuat, eliminand posibilitatea defectiunilor la schimbul unora dintre componentele interne.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Repararea starterului 1Repararea starterului 2Repararea starterului 3Repararea starterului 4Repararea starterului 5Repararea starterului 6
Inregistrarea serviciului
Unde pot merge pentru repararea demarorului auto? Unde pot merge pentru repararea demarorului auto?

In cazul unei defectiuni a demarorului auto, puteti contacta serviciul nostru auto ieftin. Avem o echipa de profesionisti cu experienta care vor elimina toate problemele existente in cel mai scurt timp posibil.

Ce defectiuni pot aparea la demaror? Ce defectiuni pot aparea la demaror?

Principalele daune ale demarorului includ:

  • poluarea si uzura colectorului
  • oxidare de contact
  • intrerupere sau scurtcircuit
Care este durata de viata a acestei piese? Care este durata de viata a acestei piese?

De obicei, durata medie de viata a unui motor de pornire este de 4 pana la 5 ani de utilizare continua. Cu o functionare corecta, aceasta perioada poate fi marita cu un an si jumatate.

Cand trebuie inlocuit demarorul? Cand trebuie inlocuit demarorul?

Daca apare oricare dintre urmatoarele, demarorul trebuie inlocuit imediat:

  • rotirea lenta a ancorei
  • armatura se invarte, dar arborele cotit nu
  • clicuri in interiorul demarorului cand il porniti
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png