Schimbarea ventilatorului de racire

Ventilatorul de racire al autovehiculului dumneavoastra este parte integranta a sistemului de racire a motorului. Acesta ajuta la mentinerea motorului la o temperatura sigura prin circulatia aerului prin radiator. In cazul in care sistemul de racire nu functioneaza, motorul se poate supraincalzi, ceea ce poate duce la daune grave.

Ce este, unde este localizat si ce tipuri de ventilatoare exista?

Ventilatorul de racire este situat, de obicei, in fata radiatorului. Acesta este alimentat de sistemul electric al motorului si poate fi electric sau hidraulic. 

Ventilatoarele de racire electrice sunt cele mai frecvente. Acestea sunt controlate de un termostat care porneste ventilatorul atunci cand motorul atinge o anumita temperatura. Au piese consumabile, ceea ce le face foarte usor de reparat! Inlocuirea periilor ventilatorului de racire este cel mai frecvent tip de reparatie pe care o facem la un sistem de racire!

Ventilatoarele de racire hidraulice sunt mai putin frecvente. Acestea primesc energie de la motor prin intermediul unui comutator de presiune.

Cum stiti daca aveti nevoie de o reparatie a motorului ventilatorului radiatorului?

Iata cateva dintre simptomele care pot indica faptul ca aveti nevoie de o inlocuire a ventilatorului radiatorului:

 • Motorul se supraincalzeste chiar si atunci cand vehiculul se deplaseaza cu o viteza normala.
 • Nivelul lichidului de racire scade.
 • Furtunurile radiatorului devin fierbinti.
 • Motorul scoate zgomote ciudate atunci cand functioneaza.
 • Lumina de verificare a motorului se aprinde.
 • Exista un miros de arsura din compartimentul motorului.
 • Scurgeri de ulei sau lichid de racire in jurul ventilatorului.
 • Curelele ventilatorului sunt slabite sau deteriorate.
 • Ventilatorul este zgomotos.
 • Paletele ventilatorului sunt crapate sau deteriorate.
 • Motorul ventilatorului scoate zgomote ciudate.
 • Ventilatorul nu porneste atunci cand motorul atinge temperatura corecta.

Daca va confruntati cu oricare dintre aceste simptome, este important ca ventilatorul de racire al vehiculului dumneavoastra sa fie verificat de un mecanic calificat. Un ventilator de racire defect poate provoca daune grave motorului, asa ca este important sa remediati problema cat mai curand posibil.

Nu stiti unde se efectueaza inlocuirea rulmentului ventilatorului de racire in Chisinau? Service-ul auto Anvelopele va sta la dispozitie!

Repararea motorului ventilatorului radiatorului este o procedura relativ simpla. Cu toate acestea, este important sa folositi un ventilator de inalta calitate si sa incredintati lucrarea unui mecanic calificat pentru a fi siguri ca sistemul de racire functioneaza corect.

Tehnicienii de la service auto Anvelopele sunt gata sa va ajute sa reparati sistemul de racire a motorului si sa va scuteasca de reparatii costisitoare in viitor!

Sunteti interesat de inlocuirea ventilatorului de racire? Preturile mici si viteza mare de reparatie va asteapta in service-ul nostru auto! Contactati operatorii nostri la +373 60 336 236 pentru consultatii si programari. De asemenea, puteti vizita service-ul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Inlocuirea ventilatorului de racire 1Inlocuirea ventilatorului de racire 2Inlocuirea ventilatorului de racire 3Inlocuirea ventilatorului de racire 4Inlocuirea ventilatorului de racire 5Inlocuirea ventilatorului de racire 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png