Inlocuirea radiatorului transmisiei automate

Pentru ca transmisia automata sa functioneze corect, trebuie mentinute conditiile corecte de temperatura. Transmisia se supraincalzeste si se poate defecta atunci cand masina este in miscare, iar iar iarna transmisia se raceste excesiv, ceea ce modifica proprietatile fizice ale metalului si duce la o rata de uzura mai mare. Pentru a face fata acestei situatii, a fost conceput un sistem de racire a transmisiei. Acesta este amplasat sub cutia de viteze si este format dintr-un radiator, conducte de caldura si, in cazul masinilor moderne, un radiator.

Daca radiatorul se strica, poate provoca uzura, supraincalzire si defectarea transmisiei automate, asa ca merita sa cunoasteti cauzele si simptomele uzurii.

De ce se uzeaza radiatorul?

Exista multe motive pentru uzura sistemului de racire, sa le analizam pe cele principale:

 • Utilizarea indelungata sau uzura naturala a pieselor.

 • Utilizarea de piese de calitate inferioara, defecte de fabrica.

 • Schimburi rare de antigel si ulei.

 • Conducerea frecventa, viraje la viteze mari.

 • Coroziunea si oxidarea.

 • Curatarea frecventa a sistemului de racire si lubrifiere.

 • Conducerea agresiva, forta excesiva aplicata de sofer.

Un radiator este piesa care se poate sparge foarte rar, dar atunci cand o face, poate face mult rau masinii si portofelului dumneavoastra, de aceea, expertii recomanda schimbarea antigelului si a uleiului cel putin o data la 2 ani si efectuarea unei diagnoze complete a masinii o data pe an. Nu este mai bine sa platesti pentru prevenirea problemelor decat pentru eliminarea consecintelor?

Simptomele unei defectiuni sau cum sa intelegi ca ai nevoie de inlocuirea radiatorului?

Exista semne ale unui radiator uzat sau stricat, luati in considerare urmatoarele::

 • Probleme de schimbare a vitezelor.

 • Cresterea temperaturii in interiorul masinii.

 • Supraincalzirea transmisiei. Automobilele moderne au indicatori pentru acest lucru pe tabloul de bord.

 • Cresterea consumului de combustibil.

 • In unele cazuri, se simte un miros de ulei ars.

Nu este recomandabil sa intarziati o excursie la un service auto, deoarece o defectiune ignorata cu un radiator de transmisie automata poate duce la deteriorarea cutiei de viteze. Este mai bine sa nu creati o situatie de urgenta si sa lasati la voia intamplarii performanta masinii dumneavoastra, in schimb, contactati profesionistii de la Anvelopele.

Sunteti interesat de inlocuirea radiatorului transmisiei automate, dar sunteti ingrijorat de pret? La service-ul nostru auto, veti avea parte de un pret corect si de profesionalism. Sunati-ne la +373 60 336 236 pentru o consultatie pentru a afla costul inlocuirii radiatorului. Sau vizitati atelierul nostru din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Inlocuirea radiatorului transmisiei automate 1Inlocuirea radiatorului transmisiei automate 2Inlocuirea radiatorului transmisiei automate 3Inlocuirea radiatorului transmisiei automate 4Inlocuirea radiatorului transmisiei automate 5Inlocuirea radiatorului transmisiei automate 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png