Inlocuirea tamburului de frana

Pret: din 200 lei

Tamburele de frana este un sistem de franare care reduce viteza unui vehicul prin apasarea sabotilor de frana pe suprafata interioara a unui tambur metalic atasat la roata pentru a crea frecare. Similar oricarui sistem de franare, franele cu tambur se uzeaza odata cu utilizare. Intretinerea si inlocuirea tamburului de frana necesita indepartarea vechilor tamburi de pe roti. Aceasta procedura este in general destul de simpla, nu dureaza mai mult de jumatate de ora si necesita instrumente comune de intretinere a autovehiculelor.

Indiferent de necesitatea inlocuiri tamburului de frana, acestea trebuie verificate la fiecare 5.000 km. In momentul schimbului, prelatele trebuie si ele inlocuite cu tambur. Este important sa se faca schimbul in atelierul nostru specializat, Anvelopele.md, pentru a evita defectiunile mecanice.

Cum functioneaza frana cu tambur?

Stim ca trebuie sa fi efectuat mai multe intretinere si diagnosticare a franelor, dar nu este niciodata prea mult sa ne amintim cum functioneaza sistemul, nu? Cand pedala este activata de catre sofer, fluidul sub presiune ajunge in cilindru, unde se afla pistoanele, care impinge pantofii impotriva suprafetei interioare a tamburului.

Pe masura ce se roteste impreuna cu roata masinii, frecarea captuselii pe suprafata acesteia reduce viteza de rotatie a tamburului, favorizand franarea vehiculului.

Intregul proces transforma energia cinetica in caldura. Prin urmare, rotile tind sa se incalzeasca atunci cand franarea este foarte solicitanta, ceea ce poate afecta eficienta franarii in situatii extreme.

Inlocuirea tamburului de frana in Moldova

Care sunt semnele ca trebuie sa inlocuiti tamburul de frana

Unul dintre principalele simptome ca poate exista o problema cu tamburul de frana este timpul de raspuns crescut in timpul franarii. Adica daca la apasarea pedalei, vehiculul dureaza mai mult decat de obicei pana se opreste, este necesar sa se faca o inspectie generala a sistemului.

Alte semne care pot indica o defectiune sunt zgomotele, mai ales atunci cand frana este aplicata, precum si trepidarea sau cresterea excesiva a temperaturii la roti - ceea ce reduce eficienta franarii si pune in pericol siguranta soferului.

Auto serivice in Buiucani, Anvelopele.md, ofera servicii de inlocuirea tamburilor de frana cu discuri calitative si cu garantie. Costul inlocuirii tamburului de frana este unul accesibil, care corespunde raportului pret/calitate. Pentru mai multe detalii, ce alte servicii avetie nevoie si pe care le oferim, ne puteti contacta la numarul + 373 60 336 236.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Inlocuirea tamburului de frana 1Inlocuirea tamburului de frana 2Inlocuirea tamburului de frana 3Inlocuirea tamburului de frana 4Inlocuirea tamburului de frana 5Inlocuirea tamburului de frana 6
Inregistrarea serviciului
Cat de des trebuie schimbate tamburele de frana? Cat de des trebuie schimbate tamburele de frana?

De regula, durata de viata a tamburelor de frana este de 80 - 90.000 de mii de kilometri, dupa care se recomanda inlocuirea lor cu altele noi.

Unde sa mergi in Chisinau pentru a inlocui tamburele de frana? Unde sa mergi in Chisinau pentru a inlocui tamburele de frana?

Atelierul nostru de reparatii auto va poate inlocui tamburele de frana. Expertii nostri au o vasta experienta, iar toate reparatiile sunt efectuate cu echipamente moderne.

Cat costa inlocuirea tamburului de frana al masinii? Cat costa inlocuirea tamburului de frana al masinii?

Costul inlocuirii tamburilor de frana poate varia foarte mult. Costul final depinde de modelul si anul de fabricatie al masinii. Consultati-va cu expertii pentru informatii despre pretul final pentru acest serviciu.

Cum sa va inregistrati in service-ul dumneavoastra specializat pentru masini? Cum sa va inregistrati in service-ul dumneavoastra specializat pentru masini?

Pentru a va inregistra in centrul nostru auto, trebuie sa sunati la numarul de telefon + 373 60 336 236 sau sa completati o cerere direct pe site-ul nostru. Ne bucuram mereu de clienti noi si suntem gata sa oferim servicii de cea mai inalta calitate.

Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png