Diagnosticarea bratarilor automobilului

Sistemul de suspensie al autovehiculului dumneavoastra joaca un rol major in asigurarea unei calatorii netede si stabile. In centrul acestui sistem se afla bratele de control care leaga componentele suspensiei de sasiu. Sa aruncam o privire asupra semnelor de defectiune si asupra procesului de diagnosticare utilizat de profesionisti. 

Cum stiu ca este timpul sa diagnostichez bratele de control?

Ignorarea unui brat de suspensie defect poate avea mai multe consecinte negative, punand in pericol atat siguranta, cat si integritatea vehiculului dumneavoastra. Iata cateva simptome care indica o posibila problema cu bratele de control:

  • Vibratii ale directiei: componentele bratelor de control uzate sau deteriorate pot face ca volanul sa vibreze si sa tremure simtitor, in special in timpul accelerarii sau atunci cand conduceti pe suprafete denivelate.

  • Uzura neuniforma a pneurilor: Un brat de control defect poate afecta cambrarea si poate cauza uzura neuniforma a pneurilor.

  • Directie slabita sau instabila: Problemele la bratul de control pot duce la ruliul caroseriei, manevrabilitate slaba in viraje sau dificultati in mentinerea controlului vehiculului.

  • Ciocanituri si clantanit: Bucsele sau rulmentii uzati ai bratului de control pot produce zgomote de clantanit si ciocnituri.

  • Miscarea excesiva a anvelopelor: atunci cand componentele bratului transversal sunt deteriorate, anvelopele pot prezenta o miscare sau un joc excesiv, reducand stabilitatea si crescand riscul unui accident.

Cum se realizeaza diagnosticarea parghiilor?

Diagnosticarea bratului de parghie necesita abilitatile unor tehnicieni cu experienta. Iata o scurta prezentare generala a procesului de diagnosticare:

  • Inspectie vizuala: Tehnicienii inspecteaza vizual bratele de comanda, verificand daca exista semne vizibile de uzura, deteriorare sau nealiniere. Acestia inspecteaza bucsele, rulmentii si alte componente pentru a vedea daca exista semne de uzura.

  • Teste rutiere: pentru a evalua performanta bratelor de suspensie, tehnicienii efectueaza teste rutiere. Acestia observa comportamentul vehiculului, cautand orice vibratii, zgomote sau comportament neobisnuit in timpul accelerarii, franarii si virajelor.

  • Evaluarea componentelor suspensiei: in unele cazuri, pot fi efectuate teste suplimentare pentru a evalua starea generala a componentelor suspensiei. Acestea pot include verificarea inclinarii, masurarea distantei la sol sau examinarea modelelor de uzura a pneurilor.

  • Utilizarea de instrumente speciale de diagnosticare. Se folosesc instrumente speciale pentru a verifica: jocul rulmentilor, masurarea rezistentei bucselor sau efectuarea de teste electronice pentru a evalua senzorii si actuatorii bratului transversal, daca este posibil.

Urmand acest proces de diagnosticare cuprinzator, tehnicienii pot identifica orice problema cu bratele de control si pot determina pasii necesari pentru reparare sau inlocuire.

De ce sa apelati la profesionisti?

Nu ignorati semnele de avertizare ale unei defectiuni a bratelor de control. Contactarea unui mecanic auto profesionist in timp util asigura o experienta de condus sigura si confortabila. Aveti incredere in expertiza expertilor de la Anvelopele pentru a va diagnostica, repara sau inlocui bratele de suspensie, dupa caz. 

Tot ce trebuie sa faceti este sa ne sunati la +373 60 336 236. De asemenea, puteti vizita service-ul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Diagnosticare bratari 1Diagnosticare bratari 2Diagnosticare bratari 3Diagnosticare bratari 4Diagnosticare bratari 5Diagnosticare bratari 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png