Repararea cardanului auto

Cardanul este o componenta a grupului motopropulsor utilizata pentru a transmite cuplul de la cutia de viteze la puntea fata si spate. Cardanul transmite cuplul prin intermediul unor mecanisme articulate numite cruci. Aceste incrucisari suporta cea mai mare parte a uzurii cardanului. 

Cand se uzeaza, este posibil sa simtiti o vibratie in timp ce conduceti. Daca crucile sunt uzate, arborele de transmisie se poate, de asemenea, indoi si se poate uza. Unele ateliere pot repara acest tip de deteriorare, numita reconstructia cardanului, dar este recomandabil sa inlocuiti cardanul, deoarece metalul isi poate pierde proprietatile atunci cand este indoit. 

Un arbore transversal, pe de alta parte, se uzeaza atunci cand este inclinat la mai mult de 20 de grade. Acest tip de solicitare este cauzat de condusul agresiv si de virajele in viteza. O defectiune de acest tip este cunoscuta sub numele de dezaliniere a arborelui de transmisie. In acest caz, va trebui sa echilibrati arborele cardanic.

De ce are nevoie autovehiculul dumneavoastra de reparatie cardan?

Uzura sau ruperea cardanului, partea mobila a masinii dumneavoastra, este extrem de periculoasa si consumatoare de resurse, deoarece ruperea cardanului poate uza alte parti ale masinii dumneavoastra cu vibratiile sale si poate pur si simplu sa nu mai transmita cuplul la roti si masina dumneavoastra sa nu mai porneasca. Astfel, simptomul de baza al defectarii cardanului este:

  • Zgomote puternice de pocnituri, pocnituri, scartaituri, scartaituri, batai din cutia de viteze in timpul mersului.

  • Masina isi pierde din fluiditate la accelerare, franare.

Dupa cum intelegeti, este mai bine sa nu lasati reparatia sau inlocuirea cardanului pentru mai tarziu, pentru ca riscati serios nu numai siguranta dumneavoastra, ci si a celor din jur. Contactati un service cardan profesionist si reparati cardanul cat mai curand posibil.

Ce trebuie sa fac daca descopar o problema?

Daca descoperiti orice problema la nivelul transmisiei, trebuie sa incepeti imediat diagnosticarea si repararea cardanului. Costul inlocuirii cardanului depinde de modelul de masina si poate varia de la cel mai ieftin la cel mai scump, dar chiar si asa, nu ar trebui sa provocati un accident si sa va uzati masina cu vibratii. Decat sa cheltuiti de zeci de ori mai mult mai tarziu, mai bine contactati acum profesionistii de la Anvelopele!

Te intereseaza? Doriti sa va reparati arborele cardanic, pentru a afla pretul? La Anvelopele Service Auto, meseriasii nostri va vor repara transmisia cu profesionalism, la un pret mic. Pentru a afla costul inlocuirii arborelui cardanic, sunati la numarul de telefon +373 60 336 236 sau vizitati atelierul nostru de reparatii din Chisinau, Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Repararea cardanului 1Repararea cardanului 2Repararea cardanului 3Repararea cardanului 4Repararea cardanului 5Repararea cardanului 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png