Inlocuirea sondei lambda

Motorul masinii dumneavoastra este un mecanism complex care necesita un echilibru delicat intre combustibil si aer pentru a functiona corect. Sonda lambda, cunoscuta si sub numele de senzor de oxigen, este responsabila pentru monitorizarea acestui echilibru si trimiterea de semnale catre computerul motorului, astfel incat acesta sa poata ajusta in mod corespunzator amestecul de combustibil.

De ce are nevoie o masina de o sonda lambda?

Sonda lambda este un mic senzor cilindric care se afla de obicei in colectorul de evacuare al masinii dumneavoastra. Aceasta contine un element de dioxid de zirconiu care reactioneaza cu oxigenul din gazele de esapament. Pe masura ce continutul de oxigen din gazele de esapament se modifica, elementul de dioxid de zirconiu isi schimba rezistenta electrica. Aceasta modificare a rezistentei electrice este apoi masurata de senzor si trimisa la computerul motorului. Sunt disponibile si sonde lambda pe baza de titan. Acestea necesita mai multa energie electrica si produc citiri mult mai precise. Inlocuirea sondei lambda din titan pe una din zirconiu este un proces destul de complicat, deoarece necesita o re-flashare a ECU.

Cum sa intelegeti ca masina dumneavoastra are nevoie de inlocuirea sondei lambda?

O sonda lambda functionala este esentiala pentru ca motorul masinii dumneavoastra sa functioneze corect. Daca sonda nu functioneaza corect, calculatorul motorului nu poate regla corect amestecul de combustibil. Acest lucru poate duce la o serie de probleme, inclusiv:

  • Eficienta redusa a combustibilului.
  • Vehiculul se misca foarte greu la ralanti.
  • O reducere generala a puterii motorului.
  • Probleme cu emisiile, cu fum gros si intunecat care iese din teava de esapament.
  • Lumina "check engine" este aprinsa.

Daca observati oricare dintre simptomele de mai sus, este important sa va faceti verificati sonda lambda de catre un mecanic calificat. O sonda lambda defecta poate cauza o serie de probleme la motorul masinii dvs. si este important sa o inlocuiti cat mai curand posibil.

Aveti nevoie de inlocuirea unei sonde lambda la un pret bun? Anvelopele Service Auto va sta la dispozitie!

Daca nu sunteti sigur ca sonda lambda trebuie inlocuita, o puteti face verificata de mecanicii priceputi de la Anvelopele Service Auto. Acestia folosesc un instrument special de diagnosticare pentru a scana ECU, pentru a obtine codurile de eroare si pentru a verifica daca sonda lambda functioneaza corect.

Putem efectua inlocuirea oricarei sonde lambda: universala, BSE, titan, zirconiu.

Daca sunteti interesat de oferta noastra, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon +373 60 336 236 pentru consultanta si programare. De asemenea, puteti vizita service-ul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md!

Vom fi bucurosi sa diagnosticam problema cu masina Dvs. si sa o reparam in cel mai scurt timp!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Schimbarea sondei lambda 1Schimbarea sondei lambda 2Schimbarea sondei lambda 3Schimbarea sondei lambda 4Schimbarea sondei lambda 5Schimbarea sondei lambda 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png