Schimbarea lonjeroanelor auto

Elementele longitudinale fac parte integranta din structura vehiculului. Ele contribuie la asigurarea rezistentei si rigiditatii structurii vehiculului si ajuta la distribuirea uniforma a greutatii pe tot cadrul. In cazul in care lonjeroanele sunt deteriorate sau corodate, va puteti astepta la o serie de consecinte negative. Dar haideti sa analizam mai indeaproape ce sunt lonjeroanele si cum sa identificam o ruptura.

Ce sunt lonjeroanele si de ce este atat de importanta inlocuirea lonjeroanelor?

Spars sunt tije metalice lungi care se intind pe intreaga lungime a caroseriei masinii. De obicei, acestea sunt fabricate din otel sau aluminiu si sunt sudate sau insurubate la cadrul masinii. Lonjeroanele ajuta la prevenirea indoirii sau deformarii caroseriei masinii sub sarcina si, de asemenea, ajuta la prevenirea rasturnarii masinii in caz de accident.

De aceea, este important sa stiti si sa intelegeti cand lonjeroanele sunt deteriorate si sa le diagnosticati si sa le inlocuiti in timp util.

Exista mai multi factori care pot creste riscul de a fi nevoie de inlocuirea lonjeroanelor. Acestia includ:

  • Kilometraj ridicat al vehiculului. Intr-un fel sau altul, chiar si cel mai bun metal sub sarcini se uzeaza treptat si cedeaza.
  • Rugina. Climatele umede, ignorarea acoperirilor rezistente la rugina si conducerea in ploaie isi pun treptat amprenta asupra masinii.
  • Daunele provocate de accidente. In cazul unui accident, lonjeroanele se pot indoi sau pot fi grav avariate. In cazul accidentelor medii, merita sa va verificati masina pentru defectiuni ale cadrului.
  • Utilizarea intensiva. Conducerea rapida, intrarea brusca in viraje si franarea brusca pot deteriora grav cadrul masinii dumneavoastra.

In ce situatii inlocuirea lonjeroanelor este o solutie viabila?

Exista mai multe semne care indica faptul ca ar trebui sa inlocuiti lonjeroanele masinii dumneavoastra. Acestea includ:

  • Un acoperis cazut.
  • Un ruliu excesiv al caroseriei, in special in viraje si la franare.
  • Manevrabilitate slaba.
  • Zgomote din partea din fata sau din spate a vehiculului.
  • Deteriorari neaccidentale ale caroseriei vehiculului.

Daca observati oricare dintre aceste simptome, trebuie sa duceti imediat masina la un mecanic calificat pentru inspectie. Acestia vor putea determina daca este necesara inlocuirea grinzilor longitudinale.

Nu stiti unde sa va inlocuiti grinzile de lonjeroane la un pret mic? Anvelopele Car Service va sta la dispozitie!

Inlocuirea grinzilor longitudinale fata este o reparatie relativ complexa si costisitoare, dar este important sa o faci, deoarece daca ignori problema, aceasta poate duce la deteriorarea suplimentara a masinii tale si la reparatii mult mai costisitoare. Defectarea lonjeroanelor poate duce la defectarea motorului.

Lonjeroanele sunt o parte importanta a structurii masinii dvs. si joaca un rol vital in mentinerea masinii dvs. in siguranta. Daca credeti ca lonjeroanele masinii dumneavoastra ar putea fi deteriorate, contactati Anvelopele Auto Service. Putem diagnostica cu usurinta, inlocui sau, daca este posibil, repara cu usurinta lonjeroanele dumneavoastra.

Pentru a afla mai multe despre inlocuirea lonjeroanelor, contactati-ne la +373 60 336 236 pentru o consultatie si o programare. De asemenea, puteti vizita service-ul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Inlocuirea lonjeronului 1Inlocuirea lonjeronului 2Inlocuirea lonjeronului 3Inlocuirea lonjeronului 4Inlocuirea lonjeronului 5Inlocuirea lonjeronului 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png