Lubrifierea etrierilor

Cele mai puternice si mai inspaimantatoare sunete dintr-o masina sunt cele ale sistemului de franare, in special ale etrierilor de frana. Daca auziti un scartait puternic dupa schimbarea placutelor, masina dumneavoastra are nevoie de lubrifierea etrierilor de frana.

Soferii alearga adesea sa cumpere unsoare atunci cand scartaie, dar etrierii de frana au nevoie de un tip specific de lubrifiant. Deoarece franele functioneaza prin forta de frecare, in timpul franarii este generata o cantitate mare de caldura. In timpul franarii pot aparea temperaturi de pana la 200 de grade Celsius in ghidaje, iar majoritatea lubrifiantilor antiderapanti nu sunt conceputi pentru temperaturi atat de ridicate. Acestia se cocsifica si pot bloca placutele de frana, ceea ce, la randul lor, va duce la defectarea franelor si, eventual, la un accident cu rezultat tragic.

In aceste situatii va trebui sa re-lubrifiati si sa curatati etrierii, lasati aceasta treaba profesionistilor, nu va riscati masina.

Pentru a va asigura ca lubrifierea etrierilor de frana cu disc este fiabila, trebuie sa va asigurati ca: 

  • Lubrifiantul este ales corect, in functie de conditiile de temperatura din exterior si din sistemul de franare al masinii dumneavoastra, tulburarile de temperatura pot duce la inghetarea lubrifiantului si la defectarea ulterioara a franelor;

  • Unsoarea a fost aplicata corect, prea multa unsoare poate provoca defectarea franelor.

Mecanicii auto de la centrul nostru va recomanda sa nu va asumati niciun risc in ceea ce priveste sistemul de franare. Contactati-ne la numarul de telefon + 373 60 336 236 pentru sfaturi.

Nu pierdeti timpul, veniti la atelierul nostru auto din Chisinau Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Lubrifierea etrierilor 1Lubrifierea etrierilor 2Lubrifierea etrierilor 3Lubrifierea etrierilor 4Lubrifierea etrierilor 5Lubrifierea etrierilor 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png