Schimbarea filtrului de particule

Un filtru de particule diesel este un dispozitiv care ajuta la reducerea emisiilor provenite de la motoarele diesel. Acesta face acest lucru prin captarea particulelor de funingine din gazele de esapament si prin arderea lor ulterioara.

Ce este un filtru de particule?

Un filtru de particule este un dispozitiv cilindric amplasat in sistemul de evacuare al unui motor diesel. Acesta este format din tuburi metalice si are o structura poroasa acoperita cu un catalizator. Atunci cand gazele de esapament trec prin filtru, particulele de funingine sunt prinse in pori. Catalizatorul ajuta apoi la arderea acestor particule de funingine dupa un anumit timp.

Semne de uzura a filtrului de particule.

Exista mai multe semne care pot indica necesitatea de a inlocui DPF-ul. Acestea includ:

  • Lumina de verificare a motorului se aprinde.
  • O scadere generala a puterii motorului.
  • Fumul negru care iese din teava de esapament.
  • Zgomot puternic din teava de esapament.

Specialistii in reparatii auto recomanda inlocuirea filtrului de particule la fiecare 80-120 de mii de kilometri.

Indepartarea filtrului de particule: argumente pro si contra.

Indepartarea filtrului de particule si a catalizatorului are anumite consecinte. Exista atat argumente pro, cat si contra. Printre avantajele se numara:

  • Cresterea puterii motorului.
  • Imbunatatirea eficientei combustibilului.
  • Reducerea costurilor de intretinere.

Printre dezavantaje se numara:

  • Cresterea emisiilor toxice.
  • Risc crescut de deteriorare a motorului.
  • In cazuri speciale, indepartarea filtrului de particule poate face ca vehiculul sa nu treaca inspectia vehiculului. Dar inlocuirea filtrului de particule cu un opritor de flacari poate ajuta in acest sens.

De asemenea, este de remarcat faptul ca prezenta unui filtru de particule modifica performanta motorului. Indepartarea filtrului de particule fara a re-flagrada ECU-ul motorului va lasa performanta motorului la acelasi nivel.

Nu stiti unde sa inlocuiti sau sa scoateti filtrul de particule la un pret mic in Chisinau? Service-ul auto Anvelopele va sta la dispozitie!

Daca ati constatat probleme cu filtrul de particule, trebuie sa va adresati de urgenta specialistilor pentru inlaturarea sau inlocuirea acestuia.

In service-ul nostru auto Anvelopele dispunem de toate uneltele si dispozitivele pentru inlocuirea sau inlaturarea calitativa a filtrului de particule din automobilul dumneavoastra. Doar in service-ul auto Anvelopele va fi inlocuit atat de repede si calitativ! Noi nu doar vom indeparta filtrul de particule, ci vom schimba si firmware-ul ECU pentru a imbunatati eficienta motorului tau!

Ai nevoie de inlocuirea filtrului de particule al masinii tale, dar esti ingrijorat de costuri? Pentru a afla costul inlocuirii filtrului, sunati la +373 60 336 236 pentru consultanta si faceti o programare la o ora convenabila pentru dumneavoastra. De asemenea, puteti vizita service-ul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Inlocuirea filtrului de particule 1Inlocuirea filtrului de particule 2Inlocuirea filtrului de particule 3Inlocuirea filtrului de particule 4Inlocuirea filtrului de particule 5Inlocuirea filtrului de particule 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png