Diagnosticarea etrierelor automobilului

Sistemul de franare este, fara indoiala, una dintre cele mai importante componente ale oricarui vehicul, asigurand siguranta dumneavoastra. In acest sistem complex, etrierul de frana joaca un rol esential. Haideti sa intelegem exact cum functioneaza etrierul si de ce ar trebui sa efectuati o diagnoza a etrierului.

Ce sunt etrierii?

Etrierul de frana este una dintre cele mai importante componente ale sistemului de franare. Acesta este responsabil pentru aplicarea presiunii asupra placutelor de frana. Acestea, la randul lor, strang discurile de frana, determinand incetinirea si oprirea masinii. Diagnosticarea etrierului de frana implica inspectarea si evaluarea amanuntita a starii etrierului pentru a identifica orice defectiune.

Cauzele defectiunii etrierului de frana sau cand este o idee buna sa se efectueze diagnosticarea etrierului de frana?

Neglijarea intretinerii etrierului de frana poate duce la o serie de probleme care pun in pericol atat siguranta ta, cat si a celorlalti. Iata cateva simptome care indica o posibila problema:

  • Sistemul de franare este, fara indoiala, una dintre cele mai importante componente ale sale. 

  • Uzura neuniforma a placutelor de frana. Un etrier de frana defect poate cauza o uzura neuniforma a placutelor de frana. Acest lucru poate duce la reducerea performantelor de franare, deoarece unele zone ale placutelor de frana se pot uza mai mult decat altele.

  • O senzatie de lipire sau de tarare. Este posibil ca un etrier de frana defect sa nu elibereze corect placutele de frana dupa franare, ceea ce face ca acestea sa se lipeasca sau sa traga pe discurile de frana.

  • Pedala de frana moale. Daca etrierul de frana nu functioneaza corect, se poate manifesta printr-o pedala de frana moale. Este probabil sa existe aer in sistem sau o scurgere de lichid de frana.

  • Derapaje intr-un singur sens. Un etrier de frana defect poate cauza o distributie neuniforma a fortei de franare, ceea ce face ca vehiculul dumneavoastra sa derapeze in lateral in timpul franarii. Acest lucru poate creste riscul unui accident.

  • Scurgeri vizibile sau coroziune. Inspectati etrierii de frana pentru a vedea daca exista semne de scurgeri. Rugina de pe etrier poate indica deteriorari sau uzura care necesita atentie.

De ce diagnosticare la Anvelopele auto service?

Dupa cum va dati seama, nu puteti ignora problemele si intretinerea sistemului de franare. Daca amanati rezolvarea problemelor la etrier pana a doua zi, riscati sa aveti un accident.

Tehnicienii nostri sunt pregatiti sa va diagnosticheze sistemul de franare la cel mai inalt standard. Diagnosticarea etrierilor la noi este o garantie de calitate si siguranta. Tot ce trebuie sa faceti este sa sunati la +373 60 336 236. De asemenea, puteti vizita service-ul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Diagnosticare etriere 1Diagnosticare etriere 2Diagnosticare etriere 3Diagnosticare etriere 4Diagnosticare etriere 5Diagnosticare etriere 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png