Schimb de ulei pentru variator

Un variator este un tip de transmisie automata care asigura un transfer uniform al cuplului de la motor la roti. Un variator este format din 2 scripeti si o curea sau un lant care transmite cuplul intre scripeti. Este cel mai simplu egalizator de putere, astfel incat un design similar este utilizat peste tot.

Singurul dezavantaj al sistemului este ca are nevoie de ulei, mult ulei. Si are nevoie de un ulei special - uleiul de la alte tipuri de transmisii nu va functiona. Pentru ca cureaua sa nu alunece, uleiul trebuie sa aiba o formula speciala, care mareste coeficientul de frecare dintre curea si scripeti. Variatoarele nu sunt reparabile, asa ca trebuie sa schimbati uleiul in mod regulat pentru a evita uzura prematura, deoarece costul schimbarii unui variator nu este deloc mic, deoarece este un proces care necesita destul de mult timp. 

Cum stii daca masina ta are nevoie de un schimb de ulei pentru variator?

Uzura transmisiei, partea de actionare a masinii, este un eveniment extrem de periculos si consumator de resurse, deoarece o transmisie stricata sau uzata poate, printr-o reactie in lant, sa uzeze si alte parti ale masinii cu vibratiile sale. Frecventa de schimbare a uleiului de variator este de 2 ani, dar mecanicii auto recomanda schimbarea acestuia o data pe an. Asadar, principalele simptome ale uzurii uleiului sunt:

  • Pocnituri puternice, scartaituri, scartaituri, batai cand conduceti incet (20-30km/h).

  • Pierderea netezimii in timpul accelerarii, franarii.

Asadar, ati identificat problema. Cum se efectueaza schimbarea uleiului? Se demonteaza variatorul? Cum este posibil sa schimbati uleiul variatorului fara a demonta carterul de ulei? 

Schimbul de ulei nu este o procedura teribila. Pentru a determina daca uleiul trebuie schimbat, luati o picatura de ulei si aruncati-o pe o suprafata alba. Vedeti vreo tulburare? Un miros de arsura? Atunci este timpul pentru un schimb de ulei. Exista 2 moduri de a schimba uleiul:

  • O schimbare completa a lichidului vario - efectuata cu un dispozitiv special care curata intregul sistem de ulei. In acest caz, nu este necesar sa scoateti carterul de ulei. Pentru a schimba complet uleiul, trebuie sa cheltuiti 10-20 de litri de lichid. Nu este ieftin, dar garanteaza o functionare de calitate a variatorului.

  • Schimbarea partiala a uleiului de variator - uleiul este schimbat doar in carcasa cutiei de viteze. Aproximativ jumatate din uleiul vechi si, odata cu el, toate resturile grele de uzura, raman in cutie. Aceasta este o procedura temporara si, de obicei, se efectueaza cu carterul scos si cu filtrele schimbate. 

Dupa cum va puteti imagina, pretul si momentul schimbarii uleiului din variator vor varia in functie de metoda de inlocuire

Ce trebuie sa faceti daca gasiti o problema?

Daca gasiti problemele mentionate mai sus in sistemul de transmisie, trebuie sa efectuati urgent un schimb de ulei. Costul schimbarii uleiului din variator depinde de modelul masinii si va varia in functie de marimea vehiculului. In orice caz, sa-ti uzezi masina cu vibratii este mult mai rau decat sa cheltuiesti de zeci de ori mai mult mai tarziu, mai bine contacteaza acum profesionistii de la Anvelopele!

Sunteti interesat? Aveti nevoie de un schimb de ulei pentru cutia de viteze a variatorului, doriti sa stiti costul? La Anvelopele Auto Service, meseriasii nostri va vor repara cu profesionalism transmisia la un cost redus. Pentru a face o programare pentru schimbarea uleiului pentru cutia de viteze variabila sunati la linia noastra de asistenta (+373 60 336 236) pentru a obtine un deviz sau vizitati atelierul nostru de reparatii din Chisinau, Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Schimbarea uleiului din variator 1Schimbarea uleiului din variator 2Schimbarea uleiului din variator 3Schimbarea uleiului din variator 4Schimbarea uleiului din variator 5Schimbarea uleiului din variator 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png