Schimbarea tijei de directie

Pret: din 280 lei

Tija de directie reprezinta componenta masinii responsabilla pentru implementarea corecta a directiei de catre sofer, transmintand acest lucru rotilor. Atunci cand apar careva defectiuni a acestei piese, este indicat sa nu conduceti masina, astfel inlocuirea tijei de directie trebuie efectuata cat mai curand.

De regula, tija de directie este alcatuita din doua capete, interior si exterior. Capatul interior este responsabil de directie, iar capatul exterior de articulatia de directie.

Schimbarea tijei de directie in Moldova

Cum stii cand ai nevoie de schimbarea tijei de directie

Dupa cum am mentionat mai sus, tija este responsabila pentru conectarea articulatiei de directie a totii la cremaliera de directie. Astfel, cand volanul este rotit, sistemul de directie ofera raspuns prin cremaliera si pinion, punand in functiune capetele tijei exterioare pentru ca roata sa se intoarca.

Cand tija de directie se defecteaza aceasta poate provoca pierderea controlului rotii, o situatie foarte periculoasa. Semnalele unei tije de directie defectuoasa includ:

 • Slabirea directiei vehiculului
 • Uzura neuniforma a anvelopelor
 • Tragerea vehiculului
 • Zgomote

Multe probleme de directie au aproximativ aceleasi semnale, de aceea va recomandam pentru inceput sa faceti o inspectie vizuala a piesei in sine.

Schimbarea tijei de directie in Chisinau nu este costisitoare, pret tija de directie schimb variind de la 1000 lei-1500 lei. De asemenea, trebuie sa stiti ca vehiculul are nevoie de alinierea rotilor dupa inlocuirea tijei de directie, deoarece tijele controleaza unghiurile de virare. De fapt, banda de rulare sau clema care leaga tijele interioare si exterioare sunt folosite pentru a regla unghiurile de virare. Aceasta inseamna ca, dupa inlocuirea oricaruia dintre capete de tija, vehiculul va avea nevoie de alinierea rotilor pentru a aduce unghiurile de directie si de suspensie inapoi la specificatii.

Daca un capat de tija este defect si celalalt incepe sa mearga, este logic sa le inlocuiti pe ambele, astfel incat nu va trebui sa faceti alinierea rotilor de doua ori. Un alt motiv pentru repararea tijei de drectie la un capat care functioneaza este atunci cand capacul de protectie este deteriorat.

Anvelopele.md este un auto service unde aveti servicii de schimbarea tijei de directie in Moldova la cel mai inalt nivel de profesionalsm, calitate si siguranta.

Inregistrarea serviciului
Unde pot inlocui tijele de legatura? Unde pot inlocui tijele de legatura?

Daca masina dvs. trebuie sa inlocuiasca tijele de directie,, puteti contacta oricand serviciul nostru auto non-stop. Toate lucrarile sunt garantate.

Ce semnale indica faptul ca tijele de directie trebuie inlocuite? Ce semnale indica faptul ca tijele de directie trebuie inlocuite?

Semnele care indica faptul ca acest element nu este in ordine sunt urmatoarele:

 • Dificultati cu rotirea volanului
 • Cresterea reactiei de directie
 • Abateri in miscare
Care ar putea fi motivele esecului? Care ar putea fi motivele esecului?

Cauzele defectiunii pot fi urmatorii factori:

 • Balamale deteriorate
 • Pierderea stiftului cotter si, ca urmare, slabirea piulitei coroanei
 • Rupt anter
 • Bucse pe tije filetate
Cat costa acest serviciu? Cat costa acest serviciu?

Pretul pentru acest serviciu incepe de la 180 de lei si depinde de marca masinii dumneavoastra si de amploarea lucrarilor.

Sus to-top.png