Vezi toate serviciile
Inregistrare pentru serviciu Reparatie sistem de racire

Reparatie sistem de racire motor

Pentru ca motorul sa functioneze fara intrerupere, trebuie sa monitorizati cu atentie mentinerea temperaturii optime in el. In caz contrar, sistemul de racire al masinii va trebui reparat. Acest mecanism joaca un rol deosebit in mentinerea performantei motorului. Regleaza transferul de caldura in interiorul motorului. Un sistem defect va duce inevitabil la supraincalzire si defectiune a motorului. De aceea este atat de important sa monitorizati fiabilitatea muncii sale. Repararea sistemului de racire automata este necesara atunci cand incep fluctuatiile inegale de temperatura:motorul fie se supraincalzeste, fie se raceste prea mult.

Serviciu
Pret
Inlocuirea si repararea radiatorului motorului
din 490 lei
Inlocuirea termostatului
din 280 lei
Reparatie pompe
din 280 lei
Serviciu
Pret
Curatare radiatoare
din 500 lei
Inlocuire antigel
din 280 lei

Cum sa recunoastem problema

Monitorizarea unui motor cu ardere interna este mai usoara daca stii cum functioneaza si cum sa-i verifici starea tehnica. Schimbatorul de caldura al vehiculului are o temperatura diferita in partile superioare si inferioare. Cea mai importanta componenta este etanseitatea. Lichidul de racire trebuie sa curga uniform si nu trebuie sa se scurga sub nicio forma. Indicatorul principal este valoarea supraincalzirii motorului. Norma este de 80-95 de grade cand masina se deplaseaza cu o viteza de aproximativ 85 de kilometri pe ora. Supraincalzirea motorului se datoreaza in principal scurgerii sau lipsei de lichid de racire, unui sistem contaminat, termostatului si functionarii defectuoase a ventilatorului.

Echilibrul termic este mentinut in mare masura de asa-numitul termostat. Iti poti verifica singur corectitudinea. Scufundati masina intr-un recipient cu apa fierbinte si asteptati cateva minute. In mod normal, ceara se va topi si va impinge supapa afara. Apoi trebuie sa puneti dispozitivul in apa rece. Tija supapei se va retrage. Daca acest lucru nu se intampla, este timpul sa mergeti la atelierul de reparatii auto.

Pentru a mentine functionarea normala a sistemului de racire, este necesara schimbarea lichidului de racire la timp. Un semnal pentru aceasta va fi culoarea sa ingalbenita. Cu toate acestea, in niciun caz nu completati cu apa, in special cu apa dura. Contine multe saruri, iar acest lucru va duce cu siguranta la formarea unei pietre si la supraincalzirea ulterioara a motorului.

Diagnosticarea si repararea in timp util sunt esentiale.

Daca motorul este supraincalzit, in niciun caz nu deschideti dopul vasului de expansiune. Sub forta presiunii, lichidul fierbinte va curge intr-un jet puternic si veti fi ars. Nu repara singur sistemul de racire, contactati specialistii nostri din Chisinau. Veti fi multumit de preturile si calitatea serviciilor noastre.

Unde se repara sistemul de racire auto in Chisinau?

Puteti repara sistemul de racire la service-ul auto anvelopele.md, unde lucreaza specialisti de inalta calificare, care au o vasta experienta in acest domeniu. Oferim servicii de calitate la cele mai accesibile preturi.

Cum sa fac o programare cu tine pentru repararea sistemului de racire?

Va puteti inscrie la serviciul nostru auto completand o aplicatie pe site-ul nostru sau apeland la service auto la telefon + 373 60 336 236. Echipa noastra rezolva probleme de orice complexitate in cel mai scurt timp posibil.

Ce poate cauza supraincalzirea unui motor?

Cauza supraincalzirii unui motor poate fi diversi factori:scurgeri sau lipsa lichidului de racire, contaminarea sistemului, functionarea defectuoasa a termostatului. Daca aveti probleme cu sistemul de racire, este mai bine sa nu va implicati in activitati de amatori, ci sa contactati profesionisti. La urma urmei, o astfel de munca este foarte delicata si necesita anumite cunostinte si experienta.

Sus