Inlocuire bujie auto

Pret: din 70 lei

Bujiile sunt o componenta esentiala nu numai pentru buna functionare a motorului, ci si pentru mentinerea sanatatii diferitelor componente. Bujiile sunt cele care fac posibila aprinderea amestecului aer/combustibil din camera de ardere prin intermediul unei scantei electrice.

Ca regula generala, manualul auto stipuleaza perioada de intretinere a bujiilor motorului in functie de un anumit kilometraj, valoare care variaza in dependenta de vehicul.

Cu toate acestea, in majoritatea manualelor exista si o recomandare de a reduce utilizarea la jumatate daca vehiculul este supus unei utilizari intensive in oras. Cu alte cuvinte, daca producatorul recomanda inlocuirea bujiilor la fiecare 30.000 km, acestea ar trebui inlocuite la fiecare 15.000 km.

De ce este atat de important sa anticipam uzura bujiilor?

Pe langa pierderea de performanta si cresterea potentiala a consumului de combustibil, bujiile uzate pot compromite convertizorul catalitic si senzorul de oxigen, reparatii costisitoare pentru portofelul dumneavoastra care pot fi evitate. In caz ca stati la indoiala, se recomanda inspectarea bujiilor in fiecare an sau la fiecare 10.000 km.

Care sunt principalele probleme si semne ale defectiunii bujiilor?

Ca si in cazul oricarei componente dintr-un sistem vehicul, exista mai multi factori care pot influenta functionarea corecta a bujiei. In cazul acestora, le enumeram pe urmatoarele:

  • Atingere excesiva
  • Supraincalzire
  • Carbonizare
  • Uzura excesiva
  • Coroziune
  • Ulei in combustibil

Inlocuirea bujiilor

Stiati ca?

Bujiile vehiculelor cu rotatie mai mare in medii urbane pot necesita o atentie suplimentara! Asta pentru ca traficul intens al oraselor mari poate forta bujiile sa functioneze excesiv, tinand motorul sa functioneze mai mult timp chiar si atunci cand sunt oprite.

Daca aveti nevoie de inlocuirea bujiilor Chisinau, ne gasiti la servis auto de pe str. Calea Basarabiei 46. Mecanicii nostri vor efectua lucrari calitative, vor realiza inlocuire bujii incandescente pret accesibil pentru toti clientii. Va asteptam.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Inlocuirea bujiilor 1Inlocuirea bujiilor 2Inlocuirea bujiilor 3Inlocuirea bujiilor 4Inlocuirea bujiilor 5Inlocuirea bujiilor 6
Inregistrarea serviciului
Unde se inlocuiesc bujiile in Chisinau? Unde se inlocuiesc bujiile in Chisinau?

Puteti efectua reparatii auto in Moldova la cel mai apropiat service auto, acest tip de lucrare nu este o sarcina dificila si se finalizeaza intr-un timp destul de scurt.

Cand trebuie schimbate bujiile? Cand trebuie schimbate bujiile?

Momentul de inlocuire a bujiilor depinde de tipul acestora. Bujiile conventionale inlocuiesc pana la 50.000 km, dar platina si iridiul pot rezista pana la 80.000 km.

Cat costa inlocuirea bujiilor intr-o masina? Cat costa inlocuirea bujiilor intr-o masina?

Schimbarea unui astfel de element te poate costa de la 150 de lei, pretul final va depinde de numarul acestora si de alte lucrari pe care maestrii nostri vor trebui sa le faca.

Care sunt semnele unei bujii proaste? Care sunt semnele unei bujii proaste?

Principalele semne ale unei bujii defectuoase sunt:

  • putere redusa a motorului
  • calarea motorului la turatii mari
  • pornire lunga a motorului
  • vibratia motorului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png