Inlocuire garnitura de etansare a uleiului diferential

Diferentialul transmite cuplul de la motor la rotile motoare. Aceasta piesa este extrem de fiabila si, prin urmare, nu necesita o inlocuire constanta, dar principala cauza a defectarii diferentialului este uzura si defectarea garniturii.

Garnitura de ulei este o garnitura ermetica care tine uleiul in afara sistemului de lubrifiere. In cazul in care garniturile de ulei cedeaza, sistemul este supus unui stres si unei uzuri mult mai mari. De aceea, este important sa verificati in mod regulat si sa fiti constienti de cauzele si semnele de uzura si sa dispuneti inlocuirea la timp a garniturii de ulei a diferentialului.

De ce se uzeaza garnitura de ulei a diferentialului?

Cauzele uzurii garniturii de ulei diferential sunt putine si rare, sa le analizam pe cele principale:

  • Utilizarea indelungata sau uzura naturala a garniturii de ulei.

  • Utilizarea unui material de calitate slaba, defect de fabrica.

  • Conducerea rapida, viraje la viteze mari.

  • Murdarie, praf, umiditate, temperaturi extreme, pornire brusca a automobilului.

  • Curatarea prea putin frecventa a sistemului de lubrifiere, schimbari de ulei, utilizarea unui ulei nepotrivit.

Garnitura de ulei este un detaliu care absoarbe o mare parte din forta de frecare, prin urmare, atunci cand se uzeaza, deteriorarea diferentialului va face mult rau atat masinii, cat si portofelului dumneavoastra, de aceea expertii recomanda schimbarea uleiului cel putin o data pe an, ideal la fiecare 10-20 mii km. parcursi si efectuarea unei diagnoze complexe a masinii o data pe an. Nu este mai bine sa platiti pentru prevenirea problemelor, decat pentru eliminarea consecintelor?

Simptomele defectiunilor sau cum sa intelegi ca ai nevoie de inlocuirea garniturii de ulei diferential?

Exista semne de uzura a garniturii, luati in considerare acestea:

  • Cresterea consumului de ulei.

  • Scurgeri de ulei. Este posibil sa vedeti pete de ulei sub roti atunci cand sunteti parcat.

  • Pe masura ce uleiul se scurge pe roti, apare defectarea placutelor de frana.

  • Zgomote neobisnuite de la rotile motoare.

  • In unele cazuri, puteti simti miros de ulei ars.

Nu amanati o deplasare la service-ul auto, defectiunile ignorate ale garniturii de ulei pot duce la defectarea diferentialului, la defectarea placutelor de frana si, prin urmare, la un sfârșit tragic. Cel mai bine este sa nu provocati un accident si sa lasati la voia intamplarii functionalitatea autovehiculului dumneavoastra, in schimb apelati la profesionistii de la Anvelopele.

Sunteti interesat de inlocuirea garniturii de ulei pentru diferential, dar sunteti ingrijorat de pret? La centrul nostru de service auto veti avea parte de un pret corect si de profesionalism. Sunati-ne la +373 60 336 236 pentru o consultatie si pentru a afla pretul inlocuirii garniturii de ulei. Sau vizitati atelierul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md

Inlocuire garnitura de etansare a uleiului diferential 1Inlocuire garnitura de etansare a uleiului diferential 2Inlocuire garnitura de etansare a uleiului diferential 3Inlocuire garnitura de etansare a uleiului diferential 4Inlocuire garnitura de etansare a uleiului diferential 5Inlocuire garnitura de etansare a uleiului diferential 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png