Inlocuirea catalizatorului in Chisinau

Exista multe componente care fac parte din ansamblul mecanic al unei masini. Printre acestea se numara catalizatorul (sau convertorul catalitic), care joaca un rol important in functionarea aparatului. Este responsabil pentru transformarea substantelor nocive eliberate de evacuare in substante inofensive, inainte de a fi expulzate in atmosfera.

Proiectarea unui convertor catalitic este relativ simpla. Este format dintr-un miez ceramic sau metalic care implica un strat de metale nobile, o capsula sau carcasa metalica, o patura expansiva (care actioneaza ca un izolator termic) si flanse (conuri de intrare si iesire). De cele mai multe ori, convertorul catalitic este pozitionat aproape de teava de evacuare a motorului. Cu aceasta, reuseste sa profite de temperatura de ardere a unitatii, ceea ce ajuta la functionarea acesteia.

catalizatorul mașinii

Cum pot detecta daca masina mea are nevoie de indepartarea catalizatorului?

Este destul de dificil sa detectati defecte ale convertorului catalitic fara ca sa aiba loc indepartarea catalizatorului pentru a observa performanta motorului fara acesta.

Cu toate acestea, printre principalele simptome se numara cresterea turatiei motorului la ralanti, consumul crescut de combustibil, intreruperea functionarii motorului dupa cateva minute (daca componenta este infundata, generand o crestere a contrapresiunii de evacuare) si incetineala la pornire.

La ce sa fiti atenti in momentul schimbare catalizator

In primul rand, in niciun caz nu trebuie sa va umpleti masina cu combustibil care are plumb in compozitia sa, deoarece acesta poate infunda si chiar face componenta inutilizabila.

De asemenea, este necesar sa se circule cu prudenta, fara a trece prin multe gropi si/sau santuri intr-un mod mai „brusc”, de exemplu. Acest lucru poate evita impactul pe partea inferioara a vehiculului, astfel incat sa nu existe deformatii structurale in convertizorul catalitic si, de asemenea, deteriorarea miezului interior al componentei.

Daca aveti nevoie de indepartarea catalizatorului in Chisinau sau inlocuirea amortizoarelor de catalizator, sau alte servicii auto, autoservice Chisinau Anvelopele.md este la dispozitia dumneavoastra. Avem mecanici profesionalisti care pot inlocui catalizatorul la pret accesibile si calitativ. Pentru o programare la service-ul nostru auto si pentru a afla pretul de aliminare a catalizatorului ne puteti contacta la numarul + 373 60 336 236.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Inlocuirea catalizatorului 1Inlocuirea catalizatorului 2Inlocuirea catalizatorului 3Inlocuirea catalizatorului 4Inlocuirea catalizatorului 5Inlocuirea catalizatorului 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png