Inlocuire bobina de aprindere auto
Bobina de aprindere este responsabila pentru transformarea tensiunii curentului electric care vine de la baterie, care este de obicei in jur de 12 volti, in tensiune inalta, care este transportata la bujii de firele bujiilor. Aceasta tensiune inalta poate ajunge la 45.000 de volti si este folosita de bujii pentru a produce scantei sau scantei care genereaza arderea combustibilului in motorul masinii. Motorul masinilor cu ardere se incalzeste foarte mult din cauza arderii amestecului de aer si combustibil care face masina sa mearga.
Cand aveti nevoie de inlocuirea bobinei de aprindere?
Spre deosebire de bujii si fire de bujie, bobina de aprindere nu are o durata de viata bine definita, asa ca nu exista un kilometraj prestabilit inlocuirea bobinei de aprindere.
Cu toate acestea, in timp, bobina poate prezenta defecte si trebuie inlocuita. Principalele probleme ale bobinei sunt cauzate de defecte ale bujiilor si cablurilor in sine, care necesita mai multa munca din partea bobinei. Bobinele cu probleme se sparg adesea.
Ce semnale indica problemele bobinei de aprindere?
Semnele percepute de sofer atunci cand bobina de aprindere este defecta sunt similare cu simptomele identificate atunci cand alte parti ale sistemului de aprindere si injectie electronica sunt defecte:
- Cand exista o crestere a consumului de combustibil.
- Cand are loc pierderea puterii motorului.
- Cand este dificil sa porniti masina.
- Cand soferul simte smucituri ale motorului - in special la viteze mari sau in situatii in care motorul este foarte solicitant, cum ar fi urcarea unei pante.
Cel mai bun mod de a evita problemele cu bobina este verificarea periodica a masinii, schimbarea bujiilor la fiecare 20.000 de kilometri si verificarea starii firelor bujiilor si a injectoarelor. La auto service-ul Anvelopele.md aveti pret bobina de aprindere de schimb foarte convenavil, plus ca va putem oferi si servicii adintionale.
Recomandari privind ingrijirea bobinei de aprindere
- Utilizati intotdeauna bobine cu specificatiile recomandate de producatorul masinii dumneavoastra. Aceste informatii pot fi gasite in Manualul de utilizare a masinii.
- In majoritatea cazurilor in care bobina este defecta, atat bujiile, cat si firele bujiilor au fost, de asemenea, deteriorate si este, de asemenea, necesara inlocuirea acestor piese.
- Exista doua tipuri de bobine. Cel mai comun este cel care se conecteaza la bujii prin cabluri, dar exista si bobine care se leaga direct la bujii.
- Verificati sa nu existe fisuri sau oxidare pe corp, conector si bornele bobinei.
Suntem un service auto non stop, prin urmare oricand detectati o mica problema la masina dumneavoastra sau observati schimbari anume la bobina de aprindere, treceti pe la noi, ne aflam pe str. Calea Basarabiei 46, sau ne sunati preventiv la numarul + 373 60 336 236.
Factorii care indica probleme cu bobina de aprindere sunt urmatorii:
- lumina motorului este aprinsa
- consum crescut de combustibil
- motorul se opreste
- dificultate la pornirea motorului
Inlocuirea prematura a bobinei de aprindere poate duce la deteriorarea grava a motorului cu ardere interna, precum si la dezactivarea convertizorului catalitic.
Inlocuirea bobinei in sine nu este deosebit de dificila, dar trebuie totusi sa aveti un anumit nivel de cunostinte si practica pentru a efectua o astfel de procedura fara a agrava situatia. Este mai bine sa incredintati aceasta munca unor profesionisti daca nu ati mai facut-o niciodata inainte.
Costul final al unei astfel de lucrari depinde in mare masura de modelul si anul de fabricatie al masinii dvs., pentru a obtine costul exact, trebuie sa va consultati cu specialisti de la un service auto.