Sudura carterului motor

Carterul motorului, sau carterul de ulei, este o parte importanta a motorului masinii dumneavoastra. Acesta colecteaza si stocheaza uleiul care lubrifiaza motorul si, de asemenea, ajuta la prevenirea scurgerilor de ulei din motor. Deteriorarea carterului de ulei poate cauza o serie de probleme, inclusiv scurgeri de ulei, supraincalzire si chiar defectiuni ale motorului, ca sa nu mai vorbim de uzura accelerata si de potentiale reparatii costisitoare.

Sudura carterului motorului: Caracteristici.

Carterul de ulei este o tava din metal turnat sau stantat care se afla sub motor. Acesta colecteaza uleiul care se scurge din motor si il directioneaza inapoi catre pompa de ulei. Carterul de ulei este de obicei fabricat din aluminiu sau otel inoxidabil.

Sudarea carterului de ulei de motor este procesul de restabilire a integritatii carterului prin topirea si imbinarea metalului. Exista multe metode de sudare diferite, dar cea mai comuna metoda de sudare a carterului de ulei este sudarea cu electrozi.

Procesul de sudare a unei carcase de ulei este relativ simplu. Cu toate acestea, exista cateva nuante de care trebuie sa se tina cont. Carterul de ulei trebuie sa fie curatat si degresat inainte de sudare. In cele din urma, sudarea trebuie sa se faca intr-un mediu controlat. Acest lucru va ajuta la prevenirea contaminarii, supraincalzirii si fisurarii sudurii. La un atelier de caroserie auto, acest proces se face cu substante chimice speciale, asa ca nu trebuie sa va faceti griji pentru astfel de lucruri marunte!

Cum stii daca ai nevoie de sudura la tigaia motorului?

Exista o serie de motive pentru care este posibil sa aveti nevoie de sudarea carterului motorului masinii dumneavoastra. Iata cateva simptome de deteriorare a carterului de ulei care iti spun ca ai nevoie de sudura:

  • Scurgeri de ulei. Deteriorarea carterului de ulei poate duce la scurgeri de ulei. Este posibil sa observati scurgeri de ulei de sub partea de jos a masinii sau un miros de arsura care provine din compartimentul motorului.
  • Defectiuni ale motorului. In cazuri grave, o tigaie de ulei deteriorata poate duce la defectarea motorului. 
  • Presiune scazuta a uleiului. Verificati cantitatea de ulei din sistemul de lubrifiere, daca nu este suficient ulei - este posibil sa aveti scurgeri de ulei din cauza unui carter deteriorat.
  • Supraincalzirea motorului. Lipsa de ulei duce la cresterea fortei de frecare in motor si, in consecinta, la supraincalzirea acestuia. Aceasta este insotita si de un miros de arsura.
  • Zgomote straine de motor. Ciocaniturile sau scartaiturile pot fi semne ale lipsei de ulei. 

Lipsa uleiului duce la o uzura accelerata a componentelor masinii. Nu intarziati cu un sistem de lubrifiere defectuos. Contactati rapid profesionisti pentru a diagnostica si repara tigaia de ulei.

Nu stiti unde se efectueaza sudarea carterului motor in Chisinau la un pret mic? Service-ul auto Anvelopele va sta la dispozitie!

Daca aveti nevoie sa sudati carterul de ulei al masinii dumneavoastra, este important sa alegeti profesionisti calificati si cu experienta. Din fericire, nu trebuie sa mai cautati! Avem astfel de maestri in atelierul nostru de reparatii auto Anvelopele!

Vom face orice lucrare de sudare a caroseriei si a carcasei de ulei pentru masina dumneavoastra. Avem cele mai mici preturi din Chisinau!

Aveti nevoie de sudura tigaie motor, dar sunteti ingrijorat de pret? Sunati la +373 60 336 236 pentru consultanta si faceti o programare la o ora convenabila pentru dvs. De asemenea, puteti vizita service-ul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Sudura carterului motor 1Sudura carterului motor 2Sudura carterului motor 3Sudura carterului motor 4Sudura carterului motor 5Sudura carterului motor 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png