Verificarea starii lichidului de frana

Pret: din 280 lei

Lichidul de frana are un rol esential in sistemul de franare al autovehiculului, fiind responsabil de asigurarea eficientei acestuia. Are functia de a transfera presiunea exercitata asupra pedalei de frana la activarea placutelor si a sabotilor. Acestea, in contact cu discurile si tamburele, genereaza frecare care reduce rotatia rotilor si face ca vehiculul sa franeze. In plus, fluidul lubrifiaza si previne coroziunea pieselor sistemului.

Un factor important de luat in considerare este ca lichidul de frana poate absorbi apa si, in timp, aceasta poate provoca o modificare a vascozitatii si o scadere a temperaturii de fierbere. Rezultatul va fi pierderea partiala sau totala a franelor din cauza excesului de apa din lichid, ceea ce duce la schimbarea lichidului de frana.

Anvelopele.md va reaminteste, de asemenea, ca alti factori pot influenta durata de viata a fluidului, cum ar fi supraincalzirea severa cauzata de folosirea franelor pe o perioada lunga de timp, determinand depasirea punctului de fierbere al fluidului.

Caracteristicile lichidului de frana

Ca caracteristici principale, lichidul de frana are un raport de compresie (compresibilitate) scazut si un punct de fierbere ridicat. Relatia dintre aceste doua aspecte va determina calitatea acestui produs.

Compresibilitate: la actionarea franei, lichidul nu trebuie sa piarda volum si sa transmita aceasta presiune catre celalalt capat al sistemului, care in acest caz ar fi placutele si sabotii de frana care se afla langa roti.

Punct de fierbere: lichidul de frana lucreaza cu temperaturi ridicate generate de frecarea discurilor cu placutele de frana sau a sabotilor cu tamburele, de aceea trebuie sa poata functiona astfel fara a-si modifica proprietatile originale, in special compresibilitatea. Verificarea lichidului de frana se frana se face cu un multimetru.

Schimvarea lichidului de frana

Intretinerea si schimbarea lichidului de frana

Lichidul de frana este higroscopic, adica absoarbe umezeala din aer, astfel incat in ​​timp se dizolva si chiar se transforma in apa. Odata cu diluarea sa, are loc o reducere a punctului de fierbere al lichidului de frana. Acest lucru nu este recomandabil, deoarece atunci cand lichidul de frana fierbe, vehiculul nu reuseste sa franeze din cauza bulelor care se formeaza cu fervoarea. Adica, exista o pierdere semnificativa a compresibilitatii. Autoservice Chisinau, Anvelopele.md detine instrumente specifice de diagnosticare a lichidului de frana, dintre care unul masoara punctul de fierbere al acestuia, altul detecteaza procentul de apa deja absorbit din mediu, care nu trebuie sa depaseasca 4%.

Cand trebuie de efectuat schimbare lichid de frana?

Recomandat este ca se schimba lichidul de frana la fiecare 20 de mii de kilometri sau la fiecare 2 ani. Cu toate acestea, exista aparitii de probleme care pot necesita reducerea timpului de schimbare lichid de frana, cum ar fi scurgerile sau contaminarea apei in fluid. Prin urmare, verificati lichidul cel putin o data pe an sau la fiecare 10 mii de kilometri parcursi.

La unele vehicule, schimbarea lichidului de frana poate fi indicata de o lumina de atentie, asa ca este important sa fii atent la luminile de pe bordul vehiculului. La noi puteti sa faceti o scimbare a lichidului de frana la pret accesibil si calitate.

Pentru mai multe detalii despre cat costa schimbarea lichidului de frana la service-ul nostru, apelati-ne la numarul de telefon + 373 60 336 236 sau veniti direct la noi pe str. Calea Basarabiei 46.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Schimbarea lichidului de frana 1Schimbarea lichidului de frana 2Schimbarea lichidului de frana 3Schimbarea lichidului de frana 4Schimbarea lichidului de frana 5Schimbarea lichidului de frana 6
Inregistrarea serviciului
Unde in Moldova se schimba lichidul de frana? Unde in Moldova se schimba lichidul de frana?

Aceste lucrari le puteti efectua in atelierul auto Chisinau, care angajeaza profesionisti cu vasta experienta, vor face totul eficient si intr-un timp scurt.

Cum stiu cand este timpul sa schimb lichidul de frana? Cum stiu cand este timpul sa schimb lichidul de frana?

Lichidul de frana trebuie schimbat in urmatoarele conditii:

  • Proces de franare slab eficient, cu nivel normal de lichid
  • Cand lichidul de frana expira
  • Pe partile sistemului se observa urme de coroziune
Cat de des trebuie schimbat acest amestec? Cat de des trebuie schimbat acest amestec?

Regularitatea este de obicei dictata de producator. In conditii normale de functionare a vehiculului, intervalul este de 1 data in 2 ani.

Ce alte servicii ofera service-ul dumneavoastra auto? Ce alte servicii ofera service-ul dumneavoastra auto?

In service-ul nostru auto sunt disponibile si alte servicii legate de intretinerea masinii:

  • Schimbarea uleiului la transmisia automata
  • Schimbarea uleiului intr-o transmisie manuala
  • Inlocuire lichid servodirectie
  • Inlocuire filtru de ulei
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png