Schimbarea manetei de viteze auto

Maneta schimbatorului de viteze este o parte foarte mobila si frecvent utilizata a autovehiculului. Prin urmare, este supusa unei uzuri frecvente si devine inutilizabila.

Principalii factori de risc de uzura si de calare sunt urmatorii:

  • Uzura garniturilor de etansare a uleiului si o pierdere corespunzatoare de ulei.

  • Uzura rulmentilor si a pinionului.

  • Defectiuni ale elementelor cele mai apropiate de osie. Blocuri silentioase, transmisii, arbore cotit.

  • Utilizarea necorespunzatoare a vehiculului. Tractarea, exercitarea unei forte mai mari decat este necesar.

Toate acestea sunt factori de risc si duc la daune de diferite tipuri si natura. In cazuri extreme, este posibil sa fie necesara inlocuirea manetei de viteze.

Simptomele de defectiune sau cum stiti daca aveti nevoie de o noua parghie de viteze?

Defectiunile si uzura parghiei sunt foarte usor de depistat. Este probabil sa aveti o problema cu maneta daca va puteti da seama ca va confruntati cu urmatoarele probleme:

  • Ciocanituri ocazionale, scartaituri la schimbarea vitezelor.

  • Slabiciune.

  • Apar erori atunci cand schimbati vitezele.

  • Parghia pare rigida sau blocata.

Aceste cauze nu garanteaza detectarea defectiunilor parghiei la control, dar arata ca este necesar sa mergeti la un atelier auto si sa va supuneti autovehiculului la un control de specialitate. In cazul unei defectiuni, mecanicul va decide daca maneta trebuie inlocuita sau daca este suficienta o reparatie. Nu intarziati sa mergeti la atelier, ignorarea defectiunilor la maneta poate duce la un accident auto. Cel mai bine este sa nu provocati un accident si sa lasati la voia intamplarii functionalitatea autovehiculului dumneavoastra, ci contactati profesionistii de la Anvelopele.

Sunteti interesat sa va inlocuiti maneta de viteze, dar sunteti ingrijorat de pret? Garajul nostru va va oferi un pret rezonabil si profesionalism. Sunati-ne la +373 60 336 236 pentru o estimare a costului de inlocuire a unei manete de viteze. Sau vizitati atelierul nostru din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Schimbarea manetei de viteze 1Schimbarea manetei de viteze 2Schimbarea manetei de viteze 3Schimbarea manetei de viteze 4Schimbarea manetei de viteze 5Schimbarea manetei de viteze 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png