Diagnosticarea mansoanelor automobilului

Cand vine vorba de componentele suspensiei si directiei vehiculului dumneavoastra, chiar si piesele mici joaca un rol important in mentinerea performantei sistemelor. O astfel de piesa este capacul de praf, sau anter. Sa aruncam o privire la ce este si cum sa recunoastem daca aveti un capac de praf uzat.

Ce este un capac de praf?

Un capac antipraf, cunoscut si sub numele de capac de cremaliera de directie sau capac de articulatie sferica, este un capac de protectie care protejeaza componentele importante ale masinii de murdarie, resturi si umiditate. De obicei, este confectionat din material flexibil din cauciuc si este conceput pentru a etansa si proteja cremaliera de directie, articulatiile sferice si rulmentii.

Semne de defectiune

Ignorarea unui capac de protectie impotriva prafului defect sau deteriorat poate duce la o serie de probleme care pot afecta siguranta autovehiculului dumneavoastra. Iata cateva simptome care indica o posibila problema cu capacul de protectie impotriva prafului:

  • Scurgeri de grasime. Un capac de praf rupt sau deteriorat poate duce la o scurgere de ulei. Uitati-va sub rotile masinii dvs. dupa o perioada lunga de mers in gol. Este posibil sa existe acolo pete de ulei.

  • Clicuri sau zgomote. Un capac de protectie uzat sau rupt poate permite murdariei si resturilor sa patrunda in componentele pe care le protejeaza, ceea ce duce la cresterea frecarii si la potentiale daune.

  • Vibratii puternice. Daca capacul de protectie impotriva prafului nu protejeaza corespunzator articulatia sferica, murdaria si praful pot patrunde in articulatie, provocand o uzura prematura. Rezultatul este reprezentat de vibratii.

  • Sensibilitate redusa a directiei. Capacele de protectie impotriva prafului deteriorate pot duce la cresterea frecarii si la o manevrabilitate limitata a rotilor.

  • Defectarea prematura a componentelor. Daca nu este tratat, un capac de praf defect poate duce la defectarea prematura a componentelor critice ale suspensiei si directiei. 

Dupa cum va dati seama, capacele de praf sunt componente importante ale protectiei suspensiei masinii dumneavoastra. Iar atunci cand se uzeaza, se va uza si suspensia. Pentru a nu ajunge la o reparatie mare a masinii, merita sa efectuati din cand in cand diagnosticarea capacelor de praf la profesionisti.

Unde puteti efectua diagnoza anterelor in Chisinau?

Maestrii nostri sunt gata sa va diagnosticheze sistemul de suspensie la un pret mic. Diagnosticarea anterelor la noi - rapid ieftin si profesionist. Tot ce trebuie sa faceti este sa sunati la +373 60 336 236. De asemenea, puteti vizita service-ul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md!

Aveti incredere in experienta profesionistilor specializati in intretinerea automobilelor pentru a verifica si, daca este cazul, a inlocui capacele de praf deteriorate.

Diagnosticare mansoane 1Diagnosticare mansoane 2Diagnosticare mansoane 3Diagnosticare mansoane 4Diagnosticare mansoane 5Diagnosticare mansoane 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png