Schimbare ulei din cutia de transfer

Pentru a prelungi durata de viata a cutiei de transfer si pentru a preveni inlocuirea sau repararea acestui dispozitiv complex din punct de vedere tehnic, se efectueaza schimbarea uleiului din cutia de transfer.

Ce este o cutie de transfer?

Vehiculele cu tractiune integrala au o transmisie foarte specifica. Aceasta are un numar foarte mare de angrenaje care redirectioneaza cuplul catre ambele punti. Pentru redirectionarea cuplului este nevoie de cutia de transfer. Nu este greu de ghicit ca numarul mare de angrenaje produce o multime de produse de uzura si, in consecinta, necesita o cantitate uriasa de ulei. 

Cum stiti cand este timpul sa schimbati uleiul din cutia de transfer?

Recomandarile producatorului sugereaza ca uleiul trebuie schimbat la fiecare 50-70 de mii de kilometri. Daca sistemul de lubrifiere nu este intretinut, va puteti confrunta cu urmatoarele probleme:

  • dificultati in cuplarea sau decuplarea puntii;
  • miscare sacadata;
  • vibratii in timpul accelerarii, franarii;
  • blocarea diferentialului.

Daca nu intretineti si nu schimbati uleiul din cutia de transfer, puteti duce la o uzura excesiva a sistemelor conexe din vehiculul dumneavoastra, generand costuri inutile, motiv pentru care mecanicii va recomanda sa efectuati o diagnoza a vehiculului dumneavoastra cel putin o data pe an. Este mai bine sa platiti un pret mic pentru un schimb de ulei acum decat sa va confruntati cu un set de probleme mai tarziu.

De ce ar trebui sa apelati la profesionisti?

O deplasare la un atelier este cea mai buna optiune daca identificati problemele de mai sus, problemele neglijate ale sistemului de lubrifiere vor duce la o uzura complexa si la defectarea cutiei. Cel mai bine este sa nu creati o situatie de urgenta si sa lasati performanta vehiculului dumneavoastra la voia intamplarii, in schimb contactati profesionistii de la Anvelopele.

Ati inteles ca aveti nevoie de un schimb de ulei la cutia de transfer si va intereseaza pretul? Tehnicienii de la atelierul nostru de caroserie sunt gata sa va serveasca masina la cel mai inalt standard. Sunati-ne la +373 60 336 236 pentru un schimb de ulei sau o reparatie a sistemului de lubrifiere. Sau vizitati atelierul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Schimbarea uleiului din cutia de transfer 1Schimbarea uleiului din cutia de transfer 2Schimbarea uleiului din cutia de transfer 3Schimbarea uleiului din cutia de transfer 4Schimbarea uleiului din cutia de transfer 5Schimbarea uleiului din cutia de transfer 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png