Diagnosticarea unitatii de control a motorului a autovehiculului

Unitatea de control a motorului (ECU) este partea principala a motorului masinii dumneavoastra. Aceasta controleaza totul, de la injectia de combustibil pana la sincronizarea intregului motor. Daca ECU este defecta, poate cauza o serie de probleme, inclusiv sarituri in sincronizarea motorului, cresterea consumului de combustibil sau chiar oprirea completa a motorului.

Ce este unitatea de control a motorului?

ECU este un mic dispozitiv electronic responsabil pentru controlul functionarii motorului. Acesta primeste date de la diversi senzori, cum ar fi senzorul de pozitie a clapetei de acceleratie, senzorul de oxigen si senzorul de debit de aer. ECU utilizeaza aceste date pentru a calcula raportul corect aer-combustibil, unghiul de avans al aprinderii si alti parametri. 

Cum va puteti da seama daca masina dumneavoastra are nevoie de diagnosticarea ECU?

Diagnosticarea ECU este un proces extrem de important si va poate ajuta sa identificati si sa remediati problemele cu motorul masinii dumneavoastra. 

Iata cateva dintre simptomele care pot indica o functionare defectuoasa a ECU:

  • Motorul sare o bataie.
  • Eficienta combustibilului scade.
  • Aprindere intarziata, accelerare.
  • Regim de ralanti dur.
  • Vibratii excesive la pornirea/oprirea motorului.
  • Pierdere generala de putere.

Daca autovehiculul dumneavoastra se confrunta cu oricare dintre simptomele de mai sus, se recomanda ca ECU sa fie diagnosticat de un tehnician calificat. 

De ce ar trebui sa va diagnosticati ECU-ul la Anvelopele Car Service?

Diagnosticarea ECU poate ajuta la prevenirea deteriorarii ulterioare a motorului masinii dumneavoastra si la mentinerea functionarii eficiente a acesteia.

De aceea, ar trebui sa va faceti diagnosticarea ECU de catre specialisti de incredere. La Anvelopele, de exemplu, veti gasi specialisti de inalta calificare gata sa efectueze diagnosticarea ECU la un pret redus si in cel mai scurt timp posibil. 

Service-ul nostru auto dispune de echipamente moderne si de specialisti instruiti. Diagnosticarea computerizata a ECU pe masa in service-ul auto Anvelopele este rapida, usoara si calitativa.
Sunati-ne la +373 60 336 236 si faceti o programare la o ora convenabila pentru dumneavoastra. De asemenea, puteti vizita service-ul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Diagnosticare unitatii de control a motorului 1Diagnosticare unitatii de control a motorului 2Diagnosticare unitatii de control a motorului 3Diagnosticare unitatii de control a motorului 4Diagnosticare unitatii de control a motorului 5Diagnosticare unitatii de control a motorului 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png