Inlocuirea motorului electric

Motorul electric al masinii dvs. este partea principala a vehiculului dvs. electric. Acesta este responsabil pentru transformarea energiei electrice in energie mecanica care propulseaza vehiculul.

In timp, motorul electric se poate uza sau se poate defecta. Acest lucru poate duce la o serie de probleme. In unele cazuri, motorul poate fi reparat. Cu toate acestea, daca deteriorarea este prea extinsa, singura optiune poate fi inlocuirea completa a motorului.

Haideti sa intelegem din ce este alcatuit un motor si cand este necesara inlocuirea acestuia.

Ce este motorul electric al unei masini?

Motorul electric al unei masini este un mecanism complex. Acesta este format dintr-un stator, un rotor si un colector. 

  • Statorul este partea stationara a motorului si contine bobinele care creeaza campul magnetic. 
  • Rotorul este partea rotativa a motorului si contine infasurari care se rotesc sub actiunea campului magnetic. 
  • Colectorul este un disc metalic care distribuie curentul electric catre bobinele motorului in tandem cu periile.

Cand ati putea avea nevoie de o inlocuire a motorului electric?

Exista o serie de motive pentru care vehiculul dumneavoastra ar putea avea nevoie de o inlocuire a motorului electric. Unele dintre cele mai frecvente motive includ:

  • Motorul s-a uzat. In timp, infasurarile de pe stator si rotor se pot uza, reducand eficienta motorului. In unele cazuri, infasurarile se pot chiar rupe, impiedicand motorul sa functioneze deloc. Inlocuirea periilor motorului la un service auto profesionist din Anvelopele va rezolva aceasta problema!
  • Motorul este deteriorat. Motorul electric dintr-o masina este un mecanism fragil. Acesta poate fi deteriorat de mai multe lucruri: supraincalzire, supratensiuni si abuz fizic.
  • Motorul nu este compatibil cu noul sistem electric al autovehiculului dumneavoastra. Daca ati modernizat recent sistemul electric al masinii dumneavoastra, este posibil sa fie necesar sa inlocuiti motorul pentru a va asigura ca este compatibil cu noul sistem.

Daca va confruntati cu oricare dintre problemele de mai sus, este important ca motorul electric sa fie verificat de un mecanic calificat pentru un verdict final. Este obisnuit ca periile motorului sa cedeze. Schimbare carbuni electromotor este cea mai usoara si mai ieftina reparatie.

Nu stiti unde in Chisinau se efectueaza inlocuirea motoarelor electrice? Service-ul auto Anvelopele va sta la dispozitie!

Inlocuirea motorului electric este o reparatie extrem de costisitoare. Pentru diagnosticarea corecta, repararea sau inlocuirea motorului trebuie sa va adresati mecanicilor auto profesionisti de la Anvelopele car service!

Maestrii service-ului nostru auto au o experienta uriasa in lucrul cu masinile electrice si hibride! Veti fi diagnosticat rapid si vi se va recomanda cursul ideal de actiune!

Pentru o reparatie sau inlocuire de prima clasa a periilor motorului electric, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon +373 60 336 236. De asemenea, puteti vizita service-ul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Inlocuire electromotor 1Inlocuire electromotor 2Inlocuire electromotor 3Inlocuire electromotor 4Inlocuire electromotor 5Inlocuire electromotor 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png