Intretinerea bateriei

Astazi se poate spune ca toate masinile pe care le vedeti pe sosea au baterii si componente electronice. Nu te poti lipsi de ele pe sosea. Vitezometrele, aerul conditionat, computerele de bord, luminile, radioul si componentele electronice de gestionare a motorului sunt toate alimentate de bateria masinii. De aceea, este important sa efectuati o revizie periodica a bateriei masinii dumneavoastra.

Ce este intretinerea bateriei?

Intretinerea bateriei auto necesita mai mult decat o simpla inspectie de rutina, haideti sa aruncam o privire la ceea ce este inclus in pachetul de baza de la meseriasii profesionisti:

  • Inspectii regulate. Profesionistii verifica cu atentie starea fizica a bateriei pentru a se asigura ca nu exista coroziune, scurgeri sau alte semne de uzura.

  • Curatarea terminalelor. Curata bornele bateriei, indepartand orice murdarie, murdarie sau coroziune care ar putea interfera cu conductivitatea electrica.

  • Teste de tensiune. Testele de tensiune sunt efectuate pentru a evalua starea bateriei, pentru a determina daca aceasta ofera o putere optima pentru vehiculul dumneavoastra.

  • Verificari ale nivelului de lichid. Pentru anumite tipuri de baterii, se verifica si se mentine nivelul corect al lichidului bateriei.

  • Evaluarea sistemului de incarcare. Specialistii verifica sistemul de incarcare pentru a identifica orice problema care ar putea afecta performanta generala a bateriei.

  • Protectie terminala. Un strat de protectie este aplicat pe bornele bateriei pentru a preveni coroziunea si a prelungi durata de viata a bateriei.

Defectiuni care pot aparea in cazul in care bateria nu este intretinuta

Neglijarea intretinerii bateriei poate duce la o serie de consecinte nedorite, care pot duce la reparatii costisitoare sau la inlocuirea sistemelor electrice din automobilul dumneavoastra.

  • Neglijarea intretinerii bateriei poate scurta durata de viata a acesteia. In lipsa unei intretineri regulate, durata de viata a bateriei poate fi redusa considerabil, necesitand inlocuirea prematura si costuri suplimentare.

  • Performante slabe la temperaturi extreme. Temperaturile extreme pot avea un efect negativ asupra bateriei dumneavoastra.

  • Risc crescut de defectiune. O baterie neintretinuta are mai multe sanse sa se defecteze pe neasteptate si sa va lase in pana si sa va bazati pe ajutorul altora.

  • Probleme electrice. Coroziunea si conexiunile proaste pot afecta functionarea generala a sistemului electric al masinii dumneavoastra, ceea ce ar putea duce la un scurtcircuit.

De ce sa veniti la service-ul nostru auto?

A merge la un atelier auto este cea mai buna optiune pentru a preveni problemele mentionate mai sus. Ignorarea intretinerii bateriei poate duce la deteriorarea intregului circuit electric al masinii tale. Ai putea avea un accident din aceasta cauza, dar nu ar fi mai bine sa apelezi la profesionistii de la Anvelopele?

Stii ca ai nevoie de intretinerea bateriei, te intereseaza un pret? Tehnicienii de la service-ul nostru din Anvelopele au multa experienta cu circuitele electrice auto. Sunati-ne la +373 60 336 236 pentru o consultatie privind costul intretinerii bateriei. Sau vizitati centrul nostru de service auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intretinerea bateriei 1Intretinerea bateriei 2Intretinerea bateriei 3Intretinerea bateriei 4Intretinerea bateriei 5Intretinerea bateriei 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png