Inlocuirea setului complet de ambreiaj

Pret: din 1780 lei

Func╚Ťionarea ambreiajului este destul de simpl─â. Ideea este de a face treptele care se rotesc la diferite viteze sincronizate pentru a decupla ╚Öi cupla motorul ╚Öi sistemul de transmisie cu un impact cit mai mic posibil. Practic, acest mecanism serve╚Öte pentru a ajuta ╚Öoferul la pornirea ╚Öi oprirea vehiculului, precum ╚Öi la schimbarea vitezelor.

Ansamblul este situat intre motor ╚Öi cutie de viteze, care, in loc s─â foloseasc─â trepte de vitez─â, se bazeaz─â pe frecarea dintre 2 discuri pentru a u╚Öura schimb─ârile de vitez─â. Prin urmare, in esen╚Ť─â, ambreiajul este folosit ca o pies─â intermediar─â care controleaz─â conexiunea cuplului motorului ╚Öi a sistemului de transmisie al ma╚Öinii.

Inlocuirea setului complet de ambreiaj

Care este durata de via╚Ť─â a ambreiajului pin─â va necesita repara╚Ťie ambreiaj auto?

Durata de via╚Ť─â a sistemului de ambreiaj este legat─â de mai mul╚Ťi factori, de la materialul folosit in sistem pin─â la locul in care vehiculul este cel mai folosit. Dac─â ma╚Öina circul─â mai mult in centrele urbane mari, de exemplu, uzura kitului este mai mare in compara╚Ťie cu vehiculele care circul─â mai mult pe drumuri, datorit─â faptului c─â schimbarea treptelor este mai mic─â in acest scenariu.

Conducerea ma╚Öinii cu piciorul sprijinit pe pedala de ambreiaj in orice moment, utilizarea sistemului de control al ma╚Öinii pe dealuri in loc s─â c─âlca╚Ťi pe frine ╚Öi cre╚Öterea excesiv─â a tura╚Ťiei motorului in timpul sprinturilor sunt ac╚Ťiuni care pot reduce semnificativ durata de via╚Ť─â a componentelor, iar aici apare necesitatea de inlocuirea setului complet de ambreiaj.

Prin urmare, este foarte important s─â se adopte moduri corecte de conducere, ceea ce ajut─â la evitarea cheltuielilor premature cu intre╚Ťinere ╚Öi reparare ambreiaj auto.

Cind se face inlocuire ambreiaj?

Pentru a in╚Ťelege cind ar trebui s─â schimba╚Ťi ambreiajul ╚Öi ce intre╚Ťinere trebuie f─âcut─â periodic, trebuie doar s─â urma╚Ťi instruc╚Ťiunile con╚Ťinute in manualul de utilizare al vehiculului. In orice caz, unii factori pot indica necesitatea intre╚Ťinerii setului, cum ar fi:

  • pedal─â tare, care indic─â probleme in sistemul de transmisie prin cablu sau hidraulic;
  • alunecarea ambreiajului, care poate fi cauzat─â de uzura sever─â sau scurgerile de ulei;
  • zgomot excesiv, care reprezint─â asamblare defectuoas─â, uzur─â sau spargere a componentelor;
  • ambreiaj blocat, care, de regul─â, este cauzat de sfir╚Öitul duratei de via╚Ť─â a rulmentului.
  • dificultate de cuplare, provoac─â acele zgomote cunoscute popular sub numele de zgirieturi. Pentru a ╚Öti dac─â acest lucru se intimpl─â, trebuie doar s─â porni╚Ťi motorul ╚Öi, cu piciorul pe pedala de ambreiaj, incerca╚Ťi s─â cupla╚Ťi prima treapt─â de vitez─â sau mar╚Öarierul.

Service auto Buiucani, Anvelopele.md  este un centru auto specializat in instalarea de accesorii auto, care are profesioni╚Öti preg─âti╚Ťi, pe ling─â faptul c─â ofer─â o garan╚Ťie de 1 an la toate serviciile, ╚Öi cele de inlocuire ambreiaj Chi╚Öin─âu.

Costul inlocuirii setului de ambreiaj include costul pieseleor schimbate ╚Öi costul manoperei, care poate ajunge pin─â la 6000 lei. Pentru mai multe detalii ne pute╚Ťi contacta la num─ârul + 373 60 336 236.

Inregistrarea serviciului
Ce factori afecteaza durata de viata a ambreiajului? Ce factori afecteaza durata de viata a ambreiajului?

Durata de viata a ambreiajului este afectata de factori precum:

Stilul de conducere (stilul agresiv are un efect daunator)
Calitatea ambreiajului in sine
Lichide straine

Unde pot repara ambreiajul? Unde pot repara ambreiajul?

Pe site-ul nostru va puteti inscrie pentru reparatii auto online chiar acum! Vom repara ambreiajul masinii dvs. cat mai repede posibil si la cele mai bune preturi.

Cum sa inteleg ca ambreiajul este defect? Cum sa inteleg ca ambreiajul este defect?

Semnele de defectare a ambreiajului sunt:

  • Zgomot de eliberare a ambreiajului
  • Mirosul de ardere in cabina
  • Vibratii si sunete straine
  • Accelerare grea
Cat timp va dura pentru a repara ambreiajul? Cat timp va dura pentru a repara ambreiajul?

De obicei dureaza de la 4 ore pentru a repara ambreiajul in serviciul nostru auto. Mesterii nostri lucreaza cu cele mai bune instrumente si se ofera o garantie pentru toate lucrarile.

Sus to-top.png