Schimbarea senzorului de temperatura

Senzorii de temperatura ai autovehiculului dumneavoastra sunt parti vitale ale sistemelor de racire a motorului, de racire interioara, de control al combustibilului si de evacuare. Acestia ajuta la mentinerea motorului dvs. la temperatura corecta, trimitand semnale catre unitatea de control a motorului. In cazul in care senzorul de temperatura cedeaza - supraincalzirea motorului este inevitabila, ceea ce poate provoca daune grave nu numai motorului, ci si transmisiei.

Senzorul de temperatura, ce este?

Un senzor de temperatura este un dispozitiv care masoara temperatura unui lichid sau a unui gaz. Intr-un automobil, senzorul de temperatura este de obicei amplasat in lichidul de racire a motorului, dar poate fi amplasat si in ulei, in admisia de aer sau in sistemul de evacuare. Senzorul trimite un semnal catre ECU, care foloseste apoi aceste informatii pentru a controla sistemul de racire a motorului.

Inlocuirea senzorului de temperatura in diferite parti ale automobilului.

Urmatoarele sunt diferitele parti ale masinii care necesita inlocuirea regulata a senzorului de temperatura:

  • Inlocuirea senzorului de temperatura al motorului. Acest senzor masoara temperatura lichidului de racire a motorului si trimite un semnal catre ECU. ECU foloseste aceste informatii pentru a controla ventilatorul radiatorului si alte componente ale sistemului de racire pentru a mentine motorul in functiune.
  • Inlocuirea senzorului de temperatura a evaporatorului. Acest senzor masoara temperatura aparatului de aer conditionat si trimite un semnal catre sistemul de climatizare. Sistemul de control al climatizarii utilizeaza aceste informatii pentru a regla temperatura cabinei.
  • Inlocuirea senzorului de temperatura a combustibilului. Acest senzor masoara temperatura combustibilului care intra in motor si trimite un semnal catre ECU. ECU utilizeaza aceste informatii pentru a regla amestecul de combustibil si momentul aprinderii.
  • Inlocuirea senzorului de temperatura al convertizorului catalitic si al filtrului de particule. Acest senzor masoara temperatura gazelor de esapament si trimite un semnal catre ECU. 

Cum stiti daca aveti nevoie de o inlocuire a senzorului de temperatura a motorului?

Iata cateva semne care indica faptul ca senzorul de temperatura nu functioneaza corect:

  • Supraincalzirea motorului.
  • Rateuri de aprindere a motorului.
  • Lumina de verificare a motorului se aprinde.
  • Scaderea eficientei combustibilului.
  • Alte probleme de performanta a motorului.
  • Daca va confruntati cu oricare dintre aceste simptome, este important ca senzorul de temperatura sa fie verificat de un mecanic calificat. Un senzor de temperatura defect poate provoca daune grave motorului, asa ca este important sa il inlocuiti cat mai curand posibil.

Nu sunteti sigur unde sa va inlocuiti senzorul de temperatura al aparatului de aer conditionat la un cost redus? Anvelopele Service Auto va sta la dispozitie!

Inlocuirea senzorului de temperatura este o reparatie relativ simpla si ieftina, chiar si asa, toti senzorii au propriile nuante. De aceea, este important sa apelezi la profesionistii de la Anvelopele Auto Service, care iti respecta si pretuiesc timpul!

Vom inlocui sau repara cu usurinta senzorul de temperatura a lichidului de racire al masinii dumneavoastra! Vom inlocui orice senzor de temperatura din masina dumneavoastra si va vom pune din nou pe drum in cel mai scurt timp!

Sunteti interesat sa va inlocuiti senzorul de temperatura a lichidului de racire, dar sunteti ingrijorat de pret? Preturile mici si viteza mare de reparatie va asteapta in service-ul nostru auto! Contactati operatorii nostri la +373 60 336 236 pentru consultatii si programari. De asemenea, puteti vizita service-ul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Inlocuirea senzorului de temperatura 1Inlocuirea senzorului de temperatura 2Inlocuirea senzorului de temperatura 3Inlocuirea senzorului de temperatura 4Inlocuirea senzorului de temperatura 5Inlocuirea senzorului de temperatura 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png