Inlocuirea arborelui cardanic

Pret: din 550 lei

Arborele cardanic este o componentă care transmite puterea motorului către arborele preferat și apoi către roți. Prin urmare, este un sistem folosit la camioane, motociclete, mașini și vehicule cu motor față și tracțiune spate.

Funcționarea acestuia diferă in funcție de vehicul:

 • camioane și autobuze: fiind vehicule mari, folosesc mai multe axe cardanice;
 • vehicule 4×4: transmit puterea motorului către roțile din spate și din față;
 • motociclete: inlocuiește lanțul de transmisie, astfel sistemul este mai silentios.

Arborele cardanic este alcătuir din mai multe elemente, cum ar fi manșoane, virfuri, tub, cruce, furcă și flanșă. In acest fel, tot acest set foarte articulat care este instalat de-a lungul părții inferioare a vehiculului, de la motor pină la diferențialul roții, permite o variație de unghi care garantează o deplasare mai stabilă.

Ce semne indică faptul că este nevoie de inlocuire arborele cardanic

Există cel puțin trei semnale diferite care ar trebui să vă conducă să căutați ajutor tehnic.

 • Vibrațiile arborelui

in lipsa unui echilibru corect, arborele cardanic poate prezenta unele vibrații. Dar acest semn poate indica și uzura piesei. O altă problemă care poate genera vibrații este deformarea tubului cardan.

 • Zgomote

Acest arbore este proiectat pentru a rula silențios. Deci, dacă auziți zgomote, poate fi o problemă. Această problemă ar putea fi o slăbiciune, de exemplu.

 • Lipsa lubrifierii adecvate
 • Utilizarea greșită a vehiculului (cum ar fi supraincărcarea), lipsa de curățenie sau instalarea defectuoasă.

Viscozitatea și nivelul uleiului sunt verificate la fiecare două mii de kilometri și se recomandă inlocuirea crucii arborelui cardanic de direcție la fiecare 160 de mii de kilometri sau după un an de utilizare. In plus, in cazurile de utilizare severă, perioada scade la 50 de mii de kilometri sau la fiecare șase luni.

La efectuarea deplasărilor mai lungi, se recomandă o verificare a arborelui cardan: verificați dacă există murdărie pe capete, lipsă de lubrifiere, indoaie sau deformare a oricărei piese, deoarece cardanul se rupe sau se poate deteriora prin lipsă de Intreținere. Intreținerea arborelui cardanic este foarte importantă. Pe lingă compromiterea funcționării autovehiculului, spargerea acestei piese poate cauza deteriorarea altor componente, ceea ce face ca reparația acestuia sa fie și mai costisitoare.

Auto car service, Anvelopele.md vă oferă servicii de repararea arborilor cardanici in Chișinău la preț accesabil. Astfel dacă depistați o defecțiune la mașina dumneaoastră ne puteți găsi ușor pe str. Calea Basarabiei 54.

Inlocuire arborele cardanic 1Inlocuire arborele cardanic 2Inlocuire arborele cardanic 3Inlocuire arborele cardanic 4Inlocuire arborele cardanic 5Inlocuire arborele cardanic 6
Inregistrarea serviciului
Ce este un arbore de antrenare? Ce este un arbore de antrenare?

Arborele de antrenare este un element al transmisiei. Se compune din mai multe parti:

 • Crosspiece
 • Ax
 • Furca
 • Bracing
Unde in Chisinau poate fi inlocuit arborele de antrenare? Unde in Chisinau poate fi inlocuit arborele de antrenare?

Putem inlocui arborele de antrenare in atelierul nostru de reparatii auto. Cei mai buni mesteri care sunt profesionisti in domeniul lor lucreaza aici. Inscrieti-va chiar acum!

Ce semnale indica o defectiune a arborelui de antrenare? Ce semnale indica o defectiune a arborelui de antrenare?

Defalcarea arborelui de antrenare este indicata de defectiuni precum:

 • Lovituri, vibratii atunci cand cutia de viteze este pornita
 • Un zumzet sau fluier in crestere
 • Suna in tubul cardanic
 • Scurgeri de ulei
Este posibil sa inlocuiti singur arborele de antrenare? Este posibil sa inlocuiti singur arborele de antrenare?

In cazul in care aveti o experienta similara, puteti incerca sa faceti reparatii. Cu toate acestea, orice miscare incorecta poate duce la agravarea problemei. Astfel, cel mai bine este sa contactati specialistii.

Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png