Inlocuirea arborelui cardanic

Pret: din 550 lei

Arborele cardanic este o component─â care transmite puterea motorului c─âtre arborele preferat ╚Öi apoi c─âtre ro╚Ťi. Prin urmare, este un sistem folosit la camioane, motociclete, ma╚Öini ╚Öi vehicule cu motor fa╚Ť─â ╚Öi trac╚Ťiune spate.

Func╚Ťionarea acestuia difer─â in func╚Ťie de vehicul:

 • camioane ╚Öi autobuze: fiind vehicule mari, folosesc mai multe axe cardanice;
 • vehicule 4×4: transmit puterea motorului c─âtre ro╚Ťile din spate ╚Öi din fa╚Ť─â;
 • motociclete: inlocuie╚Öte lan╚Ťul de transmisie, astfel sistemul este mai silentios.

Arborele cardanic este alc─âtuir din mai multe elemente, cum ar fi man╚Öoane, virfuri, tub, cruce, furc─â ╚Öi flan╚Ö─â. In acest fel, tot acest set foarte articulat care este instalat de-a lungul p─âr╚Ťii inferioare a vehiculului, de la motor pin─â la diferen╚Ťialul ro╚Ťii, permite o varia╚Ťie de unghi care garanteaz─â o deplasare mai stabil─â.

Ce semne indic─â faptul c─â este nevoie de inlocuire arborele cardanic

Exist─â cel pu╚Ťin trei semnale diferite care ar trebui s─â v─â conduc─â s─â c─âuta╚Ťi ajutor tehnic.

 • Vibra╚Ťiile arborelui

in lipsa unui echilibru corect, arborele cardanic poate prezenta unele vibra╚Ťii. Dar acest semn poate indica ╚Öi uzura piesei. O alt─â problem─â care poate genera vibra╚Ťii este deformarea tubului cardan.

 • Zgomote

Acest arbore este proiectat pentru a rula silen╚Ťios. Deci, dac─â auzi╚Ťi zgomote, poate fi o problem─â. Aceast─â problem─â ar putea fi o sl─âbiciune, de exemplu.

 • Lipsa lubrifierii adecvate
 • Utilizarea gre╚Öit─â a vehiculului (cum ar fi suprainc─ârcarea), lipsa de cur─â╚Ťenie sau instalarea defectuoas─â.

Viscozitatea ╚Öi nivelul uleiului sunt verificate la fiecare dou─â mii de kilometri ╚Öi se recomand─â inlocuirea crucii arborelui cardanic de direc╚Ťie la fiecare 160 de mii de kilometri sau dup─â un an de utilizare. In plus, in cazurile de utilizare sever─â, perioada scade la 50 de mii de kilometri sau la fiecare ╚Öase luni.

La efectuarea deplas─ârilor mai lungi, se recomand─â o verificare a arborelui cardan: verifica╚Ťi dac─â exist─â murd─ârie pe capete, lips─â de lubrifiere, indoaie sau deformare a oric─ârei piese, deoarece cardanul se rupe sau se poate deteriora prin lips─â de Intre╚Ťinere. Intre╚Ťinerea arborelui cardanic este foarte important─â. Pe ling─â compromiterea func╚Ťion─ârii autovehiculului, spargerea acestei piese poate cauza deteriorarea altor componente, ceea ce face ca repara╚Ťia acestuia sa fie ╚Öi mai costisitoare.

Auto car service, Anvelopele.md v─â ofer─â servicii de repararea arborilor cardanici in Chi╚Öin─âu la pre╚Ť accesabil. Astfel dac─â depista╚Ťi o defec╚Ťiune la ma╚Öina dumneaoastr─â ne pute╚Ťi g─âsi u╚Öor pe str. Calea Basarabiei 54.

Inregistrarea serviciului
Ce este un arbore de antrenare? Ce este un arbore de antrenare?

Arborele de antrenare este un element al transmisiei. Se compune din mai multe parti:

 • Crosspiece
 • Ax
 • Furca
 • Bracing
Unde in Chisinau poate fi inlocuit arborele de antrenare? Unde in Chisinau poate fi inlocuit arborele de antrenare?

Putem inlocui arborele de antrenare in atelierul nostru de reparatii auto. Cei mai buni mesteri care sunt profesionisti in domeniul lor lucreaza aici. Inscrieti-va chiar acum!

Ce semnale indica o defectiune a arborelui de antrenare? Ce semnale indica o defectiune a arborelui de antrenare?

Defalcarea arborelui de antrenare este indicata de defectiuni precum:

 • Lovituri, vibratii atunci cand cutia de viteze este pornita
 • Un zumzet sau fluier in crestere
 • Suna in tubul cardanic
 • Scurgeri de ulei
Este posibil sa inlocuiti singur arborele de antrenare? Este posibil sa inlocuiti singur arborele de antrenare?

In cazul in care aveti o experienta similara, puteti incerca sa faceti reparatii. Cu toate acestea, orice miscare incorecta poate duce la agravarea problemei. Astfel, cel mai bine este sa contactati specialistii.

Sus to-top.png