Alinierea rotilor

Pret: din 550 lei

Geometria rotilor, cunoscuta si sub numele de aliniere, reprezinta reglarea pozitiei rotilor in suspensia masinii, la unele vehicule, aceasta reglare se face pe puntea fata si spate, dar la majoritatea masinilor reglarea este doar fata. Realizarea geometriei impiedica masina sa traga intr-o parte, uzura neregulata si/sau prematura a anvelopelor, oferind astfel o mai mare stabilitate, confort si siguranta soferului sau.

Ce poate cauza nealinierea rotilor?

Alinierea este deja afectata de utilizarea zilnica. Acest lucru se intampla deoarece suspensia este un sistem foarte flexibil si isi pierde fixarea initiala cu banda de rulare, mai ales din cauza imperfectiunilor sinelor.

Aceasta uzura este previzibila si este analizata si corectata in timpul reviziilor periodice. Cu toate acestea, alti factori precum lovituri bruste, gauri in pista, scaderi de viteza si accidente pot afecta aliniamentul, iar apoi geometria vehiculului trebuie efectuata in afara timpului prevazut.

Verificare geometrie roti cand este timpul sa o faci?

In primul rand, puteti fi cu ochii pe unele semne pe care le da masina care indica faptul ca este timpul sa apelati la reglare geometrie roti. Aceste semne sunt:

 • Uzura excesiva sau neuniforma a anvelopelor
 • Pierderea performantei masinii la viteze mari
 • Senzatie de tragere de partea pe care o face masina sau dificultati in mentinerea traiectoriei
 • Anvelopa tragand in viraj sau nu raspunde la manevre
 • Cresterea consumului de combustibil
 • Vibratii neobisnuite
 • Directie grea.

Reglarea geometriei rotilor

Daca simtiti sau observati oricare dintre cele de mai sus sau observati ceva ciudat in timp ce conduceti masina, este timpul sa va duceti masina la un service auto pentru reglarea geometriei rotilor. In plus, expertii mecanici ai atelierului nostru recomanda reglarea de geometrie roti si in alte situatii:

 • La toate reviziile periodice ale vehiculelor de 6 luni sau 10.000 de kilometri
 • In caz de accidente sau ciocniri puternice
 • Daca exista un impact foarte puternic asupra gropilor sau denivelarilor mari ale pistei
 • Ori de cate ori se efectueaza inlocuiri ale elementelor de directie sau modificari ale suspensiei vehiculului
 • Dupa schimbarea anvelopelor.

Daca daunele cauzate de oricare dintre acesti factori sunt prea mari, este posibil ca unele piese sa fie nevoie sa fie inlocuite.

De mentionat ca reglarea geometriei rotilor vehiculului este o procedura de deplina responsabilitate a proprietarului. Prin urmare, este esential sa fiti constienti de situatiile in care este necesara aceasta procedura!

Beneficiile efectuarii geometriei rotilor

Geometria rotilor este esentiala pentru a asigura performanta corespunzatoare a vehiculului, generand mai mult confort, manevrabilitate si mai ales siguranta.

Procedura se realizeaza cu un aparat de reglare a geometriei rotilor care face ca suspensia masinii sa absoarba in mod corespunzator denivelarile si cotele pistei si prelungeste durata de viata utila a anvelopelor, prevenind uzura prematura sau neuniforma.

Pe langa siguranta, impacturile sunt percepute in costurile vehiculelor. Cu geometria corecta si un aparat de geomitrie a vehiculului, masina poate economisi de la 25% pana la 60% din durata de viata utila a anvelopelor si pana la 10% din consumul de combustibil.

Care este diferenta dintre echilibrare si geometrie?

Unii oameni confunda echilibrul cu alinierea, dar: sunt doua lucruri diferite cu scopuri diferite. Echilibrarea se face pe rotile autovehiculului, cu utilaje specifice pentru aceasta, a caror functie este de a impiedica roata sa oscileze sau sa tremure in timp ce masina se afla in miscare.

Geometria auto, pe de alta parte, are scopul de a regla unghiurile formate cu solul si intre ele, astfel incat masina sa poata circula in linie dreapta. Pentru aceasta, toate componentele suspensiei fata sunt supuse procedurii.

Anvelopele.md recomanda efectuarea geometriei rotilor la fiecare 10 mii de kilometri si are profesionisti specializati pentru geometrie auto pret accesibil, precum si pentru a efectua revizuirea si intretinerea completa a suspensiei si a altor elemente ale vehiculului dumneavoastra. Puteti sa faceti o vizita la service auto pentru geomtrie roti si sa vedeti cat costa o geometrie roti, la noi gasiti preturi joase la geometrie roti. Pentru detalii despre cat costa geometria rotilor nu ezitati sa ne sunati la numarul +373 60 336 236.

Nu pierdeti timpul, veniti la auto service Chisinau Riscanovca, Anvelopele.md!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Geometria rotilor 1Geometria rotilor 2Geometria rotilor 3Geometria rotilor 4Geometria rotilor 5Geometria rotilor 6
Inregistrarea serviciului
Unde in Moldova este posibil sa se efectueze diagnostice de similitudine - colaps? Unde in Moldova este posibil sa se efectueze diagnostice de similitudine - colaps?

Poti ajusta camber-ul la service-ul auto Anvelopele.md. Atelierul nostru de reparatii auto angajeaza adevarati profesionisti care va vor aduce masina la comanda completa intr-un timp scurt. Calitatea serviciilor si nivelul preturilor va surprinde placut!

De unde stii daca o masina are nevoie de alinierea rotilor? De unde stii daca o masina are nevoie de alinierea rotilor?

Urmatorii factori indica o ajustare incorecta a camberului:

 • dupa intoarcerea masinii, volanul revine fara tragere de inima la pozitia initiala
 • rotile scot un sunet neplacut la viraj
 • anvelopele auto se uzeaza intr-un ritm accelerat
Ce afecteaza convergenta - colapsul? Ce afecteaza convergenta - colapsul?

Reglarea corecta a camber-ului va va oferi o calatorie stabila pe diferite suprafete de drum, va reduce uzura anvelopelor si probabilitatea de derapare si, de asemenea, va reduce consumul de combustibil. Nu trebuie sa neglijati reglarea rotilor, deoarece de asta depind siguranta si confortul dumneavoastra la volan.

Ce alte servicii ofera service-ul dumneavoastra auto? Ce alte servicii ofera service-ul dumneavoastra auto?

Reparatia trenului de rulare al masinii include nu doar reglarea camber-ului, oferim si servicii precum:

 • inlocuire bara stabilizatoare spate
 • inlocuire bara stabilizatoare fata
 • inlocuire silent block
 • inlocuire amortizor
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png