Schimbarea carterului motorului auto

Un carter de carter (carter de ulei, carter de motor) este o parte a motorului conceputa pentru a stoca, colecta si curata uleiul de impuritati si fragmente grele din sistemele auto uzate.

Exista 2 tipuri de baza de tavi de scurgere:

 • Otel - robust, durabil, ieftin, dar predispus la coroziune, greu de indoit, ceea ce impiedica repararea artizanala in cazul unei gauri.

 • Aluminiu - rigid, flexibil, conductivitate termica foarte buna, greutate redusa, rezistenta la coroziune, dar foarte fragil si foarte usor de perforat in urma unor vibratii excesive.

Carterul de ulei este o parte importanta a sistemului de lubrifiere. Daca sistemul este lipsit de ulei, acesta este supus la solicitari si uzura mult mai mari. Prin urmare, este important sa se diagnosticheze cauzele si simptomele defectiunilor si sa se inlocuiasca la timp carterul in cazul unei perforații.

Care sunt principalele cauze ale ruperii carterului?

Exista 4 cauze de rupere a carterului:

 • Utilizarea unui material de calitate inferioara, defect de fabrica.

 • Conducerea cu viteza mare peste denivelari ale drumului.

 • Coroziunea si variatiile de temperatura ale carterului din otel.

 • Utilizarea unui ulei de calitate slaba.

Colectorul este o piesa care poate nu impresioneaza prin complexitatea sa, dar integritatea sa este cruciala pentru buna functionare a masinii, asa ca atunci cand se sparge, ignorarea problemei va face mult rau atat masinii, cat si portofelului tau. Expertii recomanda sa aruncati o privire sub masina dupa calatorii lungi, dupa ce conduceti in afara drumurilor sau pe drumuri proaste si sa efectuati o data pe an o diagnoza completa a masinii. Exista, de asemenea, un serviciu disponibil la unele reprezentante auto: "Protectia carterului motorului", un strat suplimentar de metal este atasat la carter pentru a pastra uleiul in siguranta. Nu ar fi mai bine sa platesti pentru a preveni problemele decat sa te confrunti cu ele?

Simptomele defectiunilor sau cum stiti daca aveti nevoie de inlocuirea carterului?

Exista semne care indica un carter perforat sau cu scurgeri, luati in considerare acestea:

 • Consum crescut de ulei.

 • Scurgeri de ulei. Este posibil sa vedeti pete de ulei sub masina atunci cand aceasta este parcata.

 • Presiune redusa in sistemul de ulei.

 • Sunete excesive de la motor.

 • In unele cazuri se simte un miros de ulei ars.

Nu intarziati sa mergeti la service-ul auto, ignorarea defectiunii carterului poate duce la o defectiune brusca a motorului si astfel la un deznodamant tragic. Cel mai bine este sa nu provocati un accident si sa lasati la voia intamplarii functionalitatea autovehiculului dumneavoastra, apelati in schimb la profesionistii de la Anvelopele.

Sunteti interesat de inlocuirea carterului, transmisie automata, dar sunteti ingrijorat de pret? La service-ul nostru auto veti gasi un pret rezonabil si profesionalism. Tot in service-ul nostru se afla si fabricarea protectiei carterului motor. Pentru a afla despre costul inlocuirii garniturilor de ulei sunati-ne la +373 60 336 236 pentru consultanta. Sau vizitati atelierul nostru auto din Chisinau pe Calea Basarabiei 46, Anvelopele.md.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Schimbarea carterului motorului 1Schimbarea carterului motorului 2Schimbarea carterului motorului 3Schimbarea carterului motorului 4Schimbarea carterului motorului 5Schimbarea carterului motorului 6
Inregistrarea serviciului
Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png