Inlocuirea placutelor de frana

Pret: din 210 lei

Pl─âcu╚Ťele de frin─â sunt piese mici care alc─âtuiesc sistemul de frin─â cu disc. In cele mai multe cazuri, se g─âse╚Öte doar pe setul de ro╚Ťi din spate. In acest fel, atunci cind pedala de frin─â este ap─âsat─â de c─âtre ╚Öofer, pl─âcu╚Ťele de frin─â ajut─â la reducerea vitezei discului, sc─âzind tura╚Ťiile pin─â cind vehiculul se opre╚Öte.

In ciuda faptului c─â au o mecanic─â foarte simpl─â, ingrijirea pl─âcu╚Ťelor de frin─â este indispensabil─â, mai ales pentru func╚Ťia pe care o indeplinesc.

Inlocuirea placutelor de frana

Principalele semne care in╚Ötiin╚Ťeaz─â despre inlocuirea pl─âcu╚Ťelor de frin─â cu disc

Nu este greu de ╚Ötiut cind este momentul potrivit pentru inlocuirea pl─âcu╚Ťelor de disc. Deoarece aceast─â component─â sufer─â de uzur─â accelerat─â, mai ales din cauza c─âldurii de frecare, exist─â multe semne c─â inlocuirea este necesar─â. Iat─â care sunt acestea:

  • Zgomot ╚Öi grosime

In general, primul semn c─â pl─âcu╚Ťa de frin─â trebuie schimbat─â este apari╚Ťia unor zgomote metalice constante in procesul de frinare. Un alt semnal este cind piesa atinge grosimea minim─â, 2mm, pierzind o bun─â parte din performan╚Ť─â.

  • Randamentul frinei

Un alt semn foarte comun c─â pl─âcu╚Ťa de frin─â este uzat─â este pierderea eficien╚Ťei frinei, care poate fi inso╚Ťit─â ╚Öi de disconfort la pedal─â.

  • Kilometri parcur╚Öi

In multe cazuri, este posibil ca inser╚Ťia s─â nu prezinte semne de uzur─â, dar totu╚Öi trebuie inlocuit─â. In mod ideal, ar trebui s─â schimba╚Ťi componenta la fiecare 20.000 de kilometri parcur╚Öi, deoarece, in medie, acesta este timpul necesar pentru ca piesa s─â se uzeze la nivelul minim.

Uzura pl─âcu╚Ťelor de frin─â ╚Öi a discului de frin─â se produce in mod natural in timp, datorit─â utiliz─ârii. Cu toate acestea, dac─â auzi╚Ťi vreun zgomot la frine, veni╚Ťi la Anvelopele.md pentru a verifica ce se intimpl─â.

La efectuarea intre╚Ťinerii frinei auto, este posibil─â schimbarea doar a pl─âcu╚Ťei de frin─â, deoarece discul de frin─â are o durat─â de via╚Ť─â mai mare. Totu╚Öi, sunt cazuri cind este necesar─â inlocuirea pl─âcu╚Ťelor de frin─â cu disc, tocmai pentru a evita uzura ulterioar─â a noului disc de frin─â.

Pre╚Ťul mediu pentru serviciul de inlocuire pl─âcu╚Ťe de disc (piese + manopera de service de inlocuire) variaz─â in func╚Ťie de modelul ╚Öi anul fiec─ârei ma╚Öini ╚Öi, de asemenea, marca de pl─âcu╚Ťe de frin─â ╚Öi frine cu disc.
Autoservice Anvelopele.md v─â garanteaz─â inlocuirea pl─âcu╚Ťelor de frin─â cu disc in cele mai bune condi╚Ťii, la cel mai inalt nivel. Conduce╚Ťi in siguran╚Ť─â cu Anvelopele.md!

Inregistrarea serviciului
Care pot fi motivele uzurii placutelor de frana? Care pot fi motivele uzurii placutelor de frana?

Motivele pentru uzura placutelor de frana sunt:

  • Calitate slaba a drumului
  • Stil de conducere agresiv
  • Schimbari puternice de temperatura pe tot parcursul anului
Cum sa intelegeti ca este timpul sa schimbati placutele de frana? Cum sa intelegeti ca este timpul sa schimbati placutele de frana?

Urmatorii factori indica functionarea defectuoasa a placutelor de frana:

  • Cresterea distantei de franare a masinii
  • Bate, scartaie la franare
  • Aparitia aschiilor metalice pe discuri si placute
Cat de des trebuie sa te schimbi? Cat de des trebuie sa te schimbi?

Durata de viata depinde in mare masura de stilul de conducere si de greutatea vehiculului. In medie, acestea ar trebui schimbate la fiecare 20-40 mii km, iar cele din spate la fiecare 30-60 mii km.

Cat costa inlocuirea placutelor de frana? Cat costa inlocuirea placutelor de frana?

Pretul inlocuirii placutelor incepe de la 200 lei si depinde de numarul de placute de inlocuit si de marca masinii dumneavoastra. Pentru mai multe informatii, contactati managerul.

Sus to-top.png