Inlocuirea placutelor de frana

Pret: din 210 lei

Plăcuțele de frină sunt piese mici care alcătuiesc sistemul de frină cu disc. In cele mai multe cazuri, se găsește doar pe setul de roți din spate. In acest fel, atunci cind pedala de frină este apăsată de către șofer, plăcuțele de frină ajută la reducerea vitezei discului, scăzind turațiile pină cind vehiculul se oprește.

In ciuda faptului că au o mecanică foarte simplă, ingrijirea plăcuțelor de frină este indispensabilă, mai ales pentru funcția pe care o indeplinesc.

Inlocuirea placutelor de frana

Principalele semne care inștiințează despre inlocuirea plăcuțelor de frină cu disc

Nu este greu de știut cind este momentul potrivit pentru inlocuirea plăcuțelor de disc. Deoarece această componentă suferă de uzură accelerată, mai ales din cauza căldurii de frecare, există multe semne că inlocuirea este necesară. Iată care sunt acestea:

  • Zgomot și grosime

In general, primul semn că plăcuța de frină trebuie schimbată este apariția unor zgomote metalice constante in procesul de frinare. Un alt semnal este cind piesa atinge grosimea minimă, 2mm, pierzind o bună parte din performanță.

  • Randamentul frinei

Un alt semn foarte comun că plăcuța de frină este uzată este pierderea eficienței frinei, care poate fi insoțită și de disconfort la pedală.

  • Kilometri parcurși

In multe cazuri, este posibil ca inserția să nu prezinte semne de uzură, dar totuși trebuie inlocuită. In mod ideal, ar trebui să schimbați componenta la fiecare 20.000 de kilometri parcurși, deoarece, in medie, acesta este timpul necesar pentru ca piesa să se uzeze la nivelul minim.

Uzura plăcuțelor de frină și a discului de frină se produce in mod natural in timp, datorită utilizării. Cu toate acestea, dacă auziți vreun zgomot la frine, veniți la Anvelopele.md pentru a verifica ce se intimplă.

La efectuarea intreținerii frinei auto, este posibilă schimbarea doar a plăcuței de frină, deoarece discul de frină are o durată de viață mai mare. Totuși, sunt cazuri cind este necesară inlocuirea plăcuțelor de frină cu disc, tocmai pentru a evita uzura ulterioară a noului disc de frină.

Prețul mediu pentru serviciul de inlocuire plăcuțe de disc (piese + manopera de service de inlocuire) variază in funcție de modelul și anul fiecărei mașini și, de asemenea, marca de plăcuțe de frină și frine cu disc.
Autoservice Anvelopele.md vă garantează inlocuirea plăcuțelor de frină cu disc in cele mai bune condiții, la cel mai inalt nivel. Conduceți in siguranță cu Anvelopele.md!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Inlocuirea placutelor de frana 1Inlocuirea placutelor de frana 2Inlocuirea placutelor de frana 3Inlocuirea placutelor de frana 4Inlocuirea placutelor de frana 5Inlocuirea placutelor de frana 6
Inregistrarea serviciului
Care pot fi motivele uzurii placutelor de frana? Care pot fi motivele uzurii placutelor de frana?

Motivele pentru uzura placutelor de frana sunt:

  • Calitate slaba a drumului
  • Stil de conducere agresiv
  • Schimbari puternice de temperatura pe tot parcursul anului
Cum sa intelegeti ca este timpul sa schimbati placutele de frana? Cum sa intelegeti ca este timpul sa schimbati placutele de frana?

Urmatorii factori indica functionarea defectuoasa a placutelor de frana:

  • Cresterea distantei de franare a masinii
  • Bate, scartaie la franare
  • Aparitia aschiilor metalice pe discuri si placute
Cat de des trebuie sa te schimbi? Cat de des trebuie sa te schimbi?

Durata de viata depinde in mare masura de stilul de conducere si de greutatea vehiculului. In medie, acestea ar trebui schimbate la fiecare 20-40 mii km, iar cele din spate la fiecare 30-60 mii km.

Cat costa inlocuirea placutelor de frana? Cat costa inlocuirea placutelor de frana?

Pretul inlocuirii placutelor incepe de la 200 lei si depinde de numarul de placute de inlocuit si de marca masinii dumneavoastra. Pentru mai multe informatii, contactati managerul.

Вы пришли не из поисковой системы!
Sus to-top.png